Cresterea copilului

#copii # alimentatie copii #pachetel scoala copii

Pachetelul pentru scoala, cum convingi copilul sa il manance?

Pachetelul copilului pentru scoala nu are un "destin" prea fericit, in cele mai multe cazuri. In loc sa ajunga in stomacelul micutului, pachetelul atent pregatit de tine ajunge adesea la gunoi sau este savurat de colegii lui mai pofticiosi si dornici sa pape sanatos. Iata cum sa faci pentru a-ti convinge copilul ca pachetelul de acasa pentru scoala este mai sanatos, gustos si mai potrivit pentru el decat produsele ambalate sau de patiserie din magazinele din scoala!

Copilul mic va da oricand pachetelul de la scoala, format din fructe, sandvisuri si alte alimente sanatoase, pe snacks-urile, croissant-ele sau chips-urile cu care il ademenesc magazinele din scoli sau alti colegi. Asa ajunge pachetelul lui in cosul de gunoi, iar scolarul isi formeaza obiceiuri alimentare nesanatoase.

Invata-l sa manance sanatos de cand este mic!

Educatia alimentara a copilului mic este esentiala pentru obiceiurile culinare pe care le deprinde in copilarie si care-i vor fi de folos si la maturitate.

Daca micutul este crescut intr-o familie in care se mananca sanatos si echilibrat si ii sunt prezentate de timpuriu beneficiile acestor alimente, atunci nu va face mofturi in a savura pachetelul sanatos pe care i-l pregatesti cu drag in fiecare zi.

Fa-i pachetelul si din alimente care-i plac!

Ia in considerare alimentele sanatoase care ii plac cel mai mult si integreaza-le in pachetelul lui pentru scoala.

Din cand in cand, mai pune-i si cate o prajiturica sau o bomboana, pentru a evita sa fie tentat sa isi cumpere din alta parte sau sa consume de la alti colegi. Mai bine il obisnuiesti tu, cu portii foarte mici din astfel de alimente nesanatoase, decat sa dea iama in ele, fara a-l mai putea controla.

Implica-l in prepararea pachetelului pentru scoala!

Obisnuieste-l pe copil sa te ajute la prepararea pranzului pentru scoala, pentru ca in timp, sa si-l pregateasca si singur.

Va fi mult mai tentat sa il manance atunci cand participa activ la pregatirea lui decat atunci cand ii este dat de-a gata. Nu ii va mai conveni sa il iroseasca, aruncandu-l la cos sau oferindu-l cu generozitate, altor colegi.

Joaca-te cu pachetelul lui, decorandu-l amuzant si lipind etichete amuzante pe el!

Nu uita! Aspectul mancarii influenteaza mult gusturile culinare ale copilului. Chiar daca ii dai la pachet un aliment pe care nu il prea tolereaza, daca este decorat frumos sau integrat printre alte alimente preferate de el, nu va mai avea nicio "problema" cu el.

Joaca-te cu zilnic cu pachetelul, lipindu-i biletele pe fructe sau pe alte alimente si scriindu-i cat de mult il iubesti sau o glumita.

Din cand in cand, poti sa ii subliniezi in spirit umoristic, prin astfel de biletele, beneficiile alimentelor care se regasesc in cutie sau punguta - de exemplu, cum este "Nu uita! Un mar pe zi tine doctorul la distanta!" ori "Morcovul te ajuta sa ai ochi mari, frumosi si sanatosi!" etc.

Nu ii da bani de buzunar la scoala!

Daca vrei sa tii departe de el tentatiile alimentare nesanatoase din magazinele de la scoala, atunci nu ii da bani de buzunar. Daca nu are banuti la el, nu are cum sa-si cumpere acele produse. Chiar daca consuma de la alti colegi o bucatica de ciocolata sau cateva chips-uri, nu este acelasi lucru ca atunci cand mananca un croissant intreg sau o napolitana, cantitati mai mari si mai daunatoarea.

Foto: paintersoflouisville.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului