Cresterea copilului

#studiu #parinti #copii #fericire #cariera #dezvoltare personala #succes #iq #dezvoltarea copiilor

Parintii cu copii fericiti cresc viitori adulti bogati

Fericirea nu poate fi cumparata cu bani, insa un studiu recent arata ca persoanele care castiga mai mult au avut o copilarie fericita.

Studiul, efectuat de o echipa de cercetatori britanici, este primul care investigheaza impactul pe care o copilarie fericita il are asupra starii de bunastare materiala de mai tarziu. Descoperirea ca adolescentii si copiii fericiti castiga mai multi bani ca adulti a fost facuta publica de Jan-Emmanuel De Neve, profesor de stiinte politice la Colegiul Universitar din Londra si Andrew Oswald, profesor la Universitatea Warwick.

Cei doi au analizat datele obtinute de la peste 15.000 de copii si adolescenti din Statele Unite ale Americii si au masurat fericirea pe baza "influentelor pozitive" si a nivelului de "satisfactie a traiului", dupa care au completat un chestionar similar la 10 ani distanta.


Copilaria fericita joaca un rol esential in dezvoltarea individului

Descoperirile studiului sunt extrem de importante pentru publicul larg si pentru parinti, in special, si arata ca starea emotionala din timpul copilariei are un impact major asupra succesului in viata a viitorilor adulti.

Cei doi cercetatori sunt de parere ca adolescentii si copiii fericiti au mai multe sanse sa aiba acces la studii superioare, ceea ce le asigura un loc de munca bine platit. Astfel, persoanele care au avut o copilarie plina de bucurii nu renunta la studii, isi gasesc locuri de munca bine platite si sunt mai rapid promovate decat colegii mai putin fericiti.

Studiul a analizat si comportamentul fratilor si a descoperit ca cel mai vesel si mai fericit are o slujba mai bine platita decat cel mai serios, chiar daca cei doi au crescut in acelasi mediu. Tot studiul mai spune si ca, pe langa o copilarie fericita, mai exista si alti factori care contribuie la bunastarea materiala a adultului, precum educatia, IQ-ul, sanatatea psihica si increderea in sine.

Cercetatorii atrag insa atentia asupra faptului ca nu banii sunt sursa fericirii si vor sa sublinieze impactul pe care mediul in care se dezvolta un copil il are asupra vietii adulte. Astfel, cercetatorii spera ca studiul lor va influenta modul in care parintii isi cresc copiii, dar si masurile pe care societatea si scoala le vor lua pentru bunastarea copiilor.

sursa foto: Redorbit.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Top
Top

Sfatul expertului