Cresterea copilului

#lenjerie de par bebelus #lenjeri de pat #patut bebelus

Patutul perfect pentru un somn linistit si odihnitor

Factorii care contribuie la sanatatea si buna dezvoltare a bebelusilor si copiilor mici sunt numerosi. In functie de prioritatile nevoilor celor mici, ele trebuie indeplinite de catre parinti cu scopul asigurarii conditiilor normale de viata a copilului in familie. In acest scop, in locuinta trebuie sa amenajati un spatiu sau o camera destinata celui mic. Inca din primele saptamani de viata acesta se familiarizeaza cu ambientul si amenajare specifica, simtindu-se protejat, iubit si acceptat de ceilalti membri ai familiei.

Patutul copilului mic, si al viitorului scolar trebuie neaparat sa aiba seturi de lenjerii, cel putin 3, pe care sa le utilizati numai pentru el. Astfel, veti reusi sa il protejati de imbolnavirile create de ciuperci parasite sau virusi ce se transmit prin lenjeria murdara, reziduurile alimentare, microbi si alti agenti alergeni. Schimbarea si spalarea cu regularitate la temperaturi ridicate a lenjeriei patutului reprezinta o minima norma de igiena.

Daca sunteti in situatia de a amenaja camera unui bebelus sau a unui copil, daca doriti sa oferiti un cadou util si eficient parintilor cu copii mici sau veti participa la evenimentul unui botez, va sugeram sa achizitionati seturi de lenjerii adecvate celor mici. Ele pot fi achizitionate din magazine sau prin comenzi online cu livrare la domiciliu. Va oferim informatii asupra unor seturi de lenjerii realizate special pentru copiii cu varste diferite, astfel incat sa aveti posibilitatea de achizitionare a unor obiecte de acest tip de inalta calitate.

Variantele de lenjerii pentru patutul bebelusului si al copilului de 3-4 ani cele mai solicitate de client sunt cele compuse din 5 piese. Setul “Lenjerie patut cu 5 piese Happy Bear” contine urmatoarele elemente: pernita slim cu umplutura moale si densitate adecvata varstei, plapumioara cu dimensiunile 105 x 74 cm cu husa din bumbac asemeni pernitei, cearsaf de pat cu elastic pentru salteluta 120 x 60 x 12 cm din bumbac 100 %, doua aparatori laterale pentru patut, una pentru latura lungimii, cealalta pe latura latimii. Acestea din urma au rolul de a proteja corpul de curentii de aer, de lumina puternica a soarelui sau in situatiile in care aerisiti camera iarna, in zilele geroase. Toate aceste elemente au acelasi imprimeu coloristic, vesel si adecvat copilului. Textura rezistenta a materialului nu permite deformari in timp, cauzate de utilizariile frecvente, nu se decoloreaza si nu se rupe daca este utilizata chiar si 2-3 ani. Poate fi spalata la temperaturi ridicate, peste 60 grade sau poate fi calcata.

Din categoria seturilor de lenjerii cu 5 piese realizate din material de bumbac 100% mentionam si variantele: „Ursuletul somnoros”, „Saffari Yellow”, „Ursuletul fericit” culoare crem sau bleu, „Micul marinar”, „Giraffe”, „Albinute” si multe altele. Fiecare dintre ele are un imprimeu placut, pastelat, care genereaza bucurie celui mic atunci cand merge la culcare, iar bebelusii pot admira culorile imprimeurilor cand se trezesc si nu este o persoana langa ei.

Daca preferati lenjerii de pat cu 3 piese destinate copiilor mai mari, va sugeram modelul „Lenjerie patut cu 3 piese My Bear Pink” compus din pernita slim, cearsaf de pat cu elastic, plapumioara cu dimensiunile de 105 X 74 cm. Densitatea slim pentru pernite este adecvata dezvoltarii normale a corpului, evitandu-se deformarea coloanei vertebrale. Si acest model este realizat cu dimensiunile adecvate unui patut pentru copii, din material rezistent din bumbac, ce suporta repetate spalari la temperaturi ridicate.

O alta posibilitate de achizitionare a lenjeriei pentru patutul celui mic o reprezinta seturile de cearsafuri cu elastic, in culori variate uni. Acestea sunt confectionate din frotir, sunt rezistente si pot fi accesorizate cu succes cu elementele oricareia dintre seturile de lenjerii prezentate mai sus. In general cearsaful de pat se murdareste mai des, motiv pentru care trebuie schimbat frecvent. Daca veti achizitiona un set de 5 cearsafuri colorate, veti putea pastra patutul celui mic in deplina igiena, chiar daca se intampla „accidente” frecvente care murdaresc cearsaful de pat. Cearsafurile de patut pentru copii realizate din bumbac imprimat, se comercializeaza individual, la preturi accesibile.

Seturile de lenjerie pentru bebelusi si copiii mici compuse din 4 piese reprezinta o alta oportunitate a alegerii. Aceste seturi se compun din: pernita slim, plapumioara calduroasa, cearsafa patut cu elastic si o aparatoare laterala pentru latura de lungime a patutului. Confectionate din bumbac 100% cu imprimeuri diferite, sunt frumoase, elegante si trainice. Dintre seturile cu 4 piese solicitate frecvent de clienti sunt: „Honey Bear Pink”,”Albinute” si „Saffari Yallow”.

Pentru cei care doresc sa amenajeze un patut mai colorat, ii informam ca pot alege elemente separate in culori vii uni sau cu imprimeuri delicate. Puteti achizitiona pernite slim model „Efira”; Pernuta „Bebe Air Comfort” 44 x 31 cm; perna „Lovenest”; perna suport „Cosymat”; perna thermoactiva „Baby Matex” sau set de perna si pilota alba. Cearsafurile ce pot fi achizitionate individual sunt din bumbac imprimat, iar cele uni, au culori diferite, sunt din frotir (un alt tip de bumbac) si se vand la seturi de 5-7 bucati.

Pentru bebelusi si copiii de pana in 3 ani puteti achizitiona o gama variata de paturele. Acestea au utilizari diferite: de la cea de invelire pe timp de vara, pana la suport de joaca pentru cei mici, loc preferat dupa baita de seara sau chiar suport pentru joaca in aer liber pe iarba din curte sau din gradina in timpul verii.

Dintre paturelele ce pot fi utilizate pentru infasat dupa baita va sugeram modelele:” Paturica pentru copil Coco” realizata cu doua fete din bumbac 100% umpluta cu poliester. Dimensiunile sale sunt generoase si are capison, buzunar pentru picioaruse pastrandu-le calde in zilele fruguroase, are butoniera de prindere pentru a putea fi utilizata in landou, in masina sau cand transportati bebelusul in brate. Alte variante de paturele de infasat dupa baita cu capison sunt: „Pink paturica de infasat cu gluga” sau „Teddy paturica de infasat cu gluga”.  Aceste variante de paturele pot fi utilizate pana cand copilul implineste 1 an si materialele rezistente suporta utilizari si spalari repetate fara deformare sau decolorare.

Alte tipuri de paturele pentru bebelusi si copiii mici pana la 3 ani sunt realizate din materiale moi, calduroase, delicate la atingere, in variante coloristice diferite. Precizam cateva ce se afla in topul cerintelor cumparatorilor on line:” Paturica bebelusi Bumbac Buline” in variantele coloristice alb+ bej sau albastru+gri deschis. „Paturica din microfibre” are doua fete: una uni, alta cu imprimeuri florale. Dimensiunile sale sunt 100 x 74 cm si pot fi utilizate in zilele friguroase sau ca invelitoare in landou sau in patut.

Paturelele din bumbac adecvate utilizarii dupa baita sau ca invelitoare pentru zilele racoroase de vara au o singura culoare, au o broderie draguta pe una din parti, iar dosul este captusit cu bumbac tesut in textura gen fagure ce permite absorbtia umezelii dar si pastrarea caldurii corporale a celui mic. Paturelele din polierster au culori calde uni, au finisaje elegante si se pot utiliza cu succes in plimbarile zilnice in aer liber in perioada de vara. In interior, copilul se poate juca pe canapea asezat pe o asemenea paturica protectoare.

„Paturica Eden Vanilla lana groasa Wallaboo” reprezinta o paturica de lux, ce paote fi utilizata cu succes in interior sau in exterior pentru copiii cu varste intre 0-4 ani. Desi este impletita din fire de lana naturala, modelul si finisajele permit intretinerea sa usoara si se spala la masina sau manual la maxim 30 grade. Dimensiunile sale de 70 X 90 cm si reprezinta un pled usor si calduros pentru copil.

Din aceeasi categorie „de lux” fac parte seturile de lenjerie pentru patut formate din 14 piese: fata de plapuma cu fermoar, fata perna, doua cearsafuri pat, fustana pentru cearsaful pat, baldachin, esarfa pentru baldachin, laterala pat cu dimensiuni mari, suport baldachin, portbebe, set pentru depozitare accesorii, plapuma si pernita slim. Aceste seturi sunt realizate din material de bumbac 100% in diferite variante coloristice.

Pentru persoanele care doresc o textura speciala pentru paturica sau cearsaful de pat al bebelusului si copilului mic, pot achizitiona ambele variante, individual, realizate din fibre de bambus. Textura delicata, rezistenta la utilizare si spalare repetata, nu are efecte negative asupra acestora chiar daca este zilnic utilizata si spalata la temperaturi de 45 grade. In aceeasi culoare-alb imaculat, poate fi achizitionat setul complet compus din cearsaf de pat cu elastic, cearsaf de perina si invelitoare pentru copiii cu varste intre 0-4 ani. Acest set este realizat in proportie de 70 % din bambus organic si 30% bumbac. Pastreaza temperatura corporala a bebelusului, permite pielii sa respire, nu retine umezeala sau mirosurile neplacute si sunt delicate la atingere.

Pentru copiii cu varste intre 3-7 ani seturile de lenjerie sunt compuse din fata de perna si fata de pilota. Aceasta din urma are dimensiuni adecvate varstei: 160 x 200 cm. Imprimeurile sunt variate, in culori vii, adecvate coloristic pentru baieti sau fete si sunt realizate integral din bumbac. Acestora li se pot atasa cersafuri din bumbac uni, cu dimensiunile adecvate ce pot fi achizitionate separat. Dintre aceste seturi de lenjerii mentionam: „Lenjerie de pat Bob the Builder”, „LEGO HERO Factory Duncan”, „Set De Pat Bin Weevils Mulch”, „Set De Pat Disney Doc Mcstuffins Patch” si multe alte variante.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului