Cresterea copilului

#parinti #fizionomie nou-nascuti #perceptie parinti

Perceptia parintilor despre fizionomia nou-nascutilor

"Toti copiii sunt frumosi!". Dupa cate se pare insa, aceasta opinie nu este impartasita unanim de catre toti parintii. Desi este ceva ce putini ar admite in mod deschis, aproape 20% dintre mamele si tatii nou-nascutilor cred ca micutii lor sunt urati. Aceasta este concluzia unui sondaj efectuat in Marea Britanie si citat de Daily Mail.

Departe de credinta populara potrivit careia intre nou-nascut si parinti exista dragoste la prima vedere, sondajul a aratat ca 18% dintre mamele si tatii chestionati si-au manifestat in secret dezamagirea fata de felul in care arata micutul lor.

Un parinte din cinci se declara dezamagit

Sondajul, realizat de site-ul PromotionalCodes.org.uk, a inclus 1.000 de parinti. Ei au fost intrebati despre sentimentele pe care le-au avut si care le-a fost reactia atunci cand si-au vazut pentru prima data copilul in spital. Aproape o cincime au admis ca au simtit o mare dezamagire, intrucat si-au considerat copilul ca fiind urat. Mai mult de jumatate au avut curajul sa discute despre aceste sentimente cu partenerul de cuplu, insa doar 8% din cei chestionati si-au impartasit gandurile cu cineva din afara familiei.

Concluzia raportului este ca marea majoritate a mamelor dezamagite de fizionomia bebelusilor sufera in tacere, iar atunci cand se afla in public isi complimenteaza copilul de dragul asteptarilor societatii.

"Este o mare presiune exercitata asupra proaspetilor parinti, iar acest lucru ramane un subiect tabu. Toata lumea pare sa creada ca are cel mai frumos copil de pe pamant, iar ca parinte simti ca trebuie sa spui acelasi lucru, chiar daca stii, in secret, ca bebelusul tau este urat", a declarat un tata care a dorit sa ramana anonim.

"Ca fiinte umane suntem construiti sa ne iubim copiii, iar sondajul sustine, cu o majoritate covarsitoare, teoria potrivit careia toti ne indragostim de bebelusul nostru la prima vedere. Insa faptul ca il iubim nu inseamna ca trebuie sa il consideram si frumos", a declarat pentru Daily Mail un purtator de cuvant al site-ului care a realizat sondajul.

Sursa foto: dailymail.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare