Planificarea unei nunti necesita timp si atentie sporita, pentru ca sunt foarte multe lucruri de organizat. Dar daca veti urmari pas cu pas un plan bine structurat, nu veti avea motive de ingrijorare si va veti putea bucura de ziua nuntii voastre.

 

 

Cu 4 luni inainte

Incepeti sa achizitionati accesoriile necesare tinutelor de nunta: pantofii (incercati sa mergeti cu ei prin casa pentru a va obisnui), verighetele, camasa, cravata sau lavaliera, vesta, lenjeria de corp.

Stabiliti, impreuna cu preotul, programul conform caruia se va desfasura cununia religioasa, mai ales daca va fi prezent si un cor.

Finalizati lista de invitati si alcatuiti programul muzical impreuna cu DJ-ul sau formatia dorita.

Aflati care sunt actele necesare atat pentru cununia religioasa, cat si pentru cea civila.

Cu 3 luni inainte

Incepeti sa comandati invitatiile de nunta sau puteti sa le confectionati.

Consultati-va cu decoratorul si achizionati accesoriile necesare: panglici, voal, tul, materiale. De asemenea, daca vreti sa oferiti mici cadouri invitatilor, cumparati-le din timp.

Rasfatati-va cu mostrele de tort de la cofetarie si alegeti unul dintre sortimentele dulci.

 

Cu o luna inante de nunta

Este luna amanuntelor: stabililiti daca hair-stilist-ul va veni acasa pentru a-ti realiza coafura sau te vei duce tu la salon, intalniti-va cu decoratul si fotograful pentru a pune la punct ultimele detalii, impartiti invitatiile si programati-va la Starea Civila.

Nu uitati sa primiti confirmari de la invitati, iar pentru cei care sunt dintr-o alta localitate sau din strainatate, stabililiti locul unde vor fi cazati si modalitatea de transport.

Ocupati-va de meniu, comandati cardurile de asezare la masa a invitatilor. De asemenea, nu uitati de flori : buchetul miresei, al nasei si al domnisoarei de onoare, florile invitatilor florile pentru decorarea bisericii si a localului.

Cu doua saptamani inainte

Foarte important! Acum trebuie sa va faceti analizele si testele medicale pentru nunta, pentru ca perioada de valabilitate este de 10 zile.

Ocupati-va de ultimele detalii legate de rochia de mireasa si costumul mirelui, intalniti-va cu hair-stilist-ul si make-up-artist pentru o ultima proba inainte de ziua nuntii.

Confirmati prezenta cameramanului, a fotografului, a persoanelor care se ocupa de machiaj si coafura (Gaseste fotograf nunta  pe www.cautafotograf.ro.). Verificati lista invitatilor si strangeti confirmarile de la cei care nu erau siguri de prezenta lor la nunta.

Comandati tortul miresei si prajiturile si nu uitati sa ridicati verighetele, daca au fost realizate la comanda.

Cu o saptamana inainte

Verificati persoanele prezente la eveniment si confirmati la restaurant numarul acestora.

Stabiliti un program pentru ziua nuntii si impartiti sarcinile domnisoarelor si cavalerilor de onoare, parintilor sau unui prieten apropiat, pentru a va ajuta in ziua cea mare.

Ridicati-va biletele de voiaj de la agentia de turism si incepeti sa impachetati pentru luna de miere.

 

Cu o zi inainte de nunta

Mergeti la cosmetica si ocupati-va de manichiura, pedichiura, depilare , faceti gimnastica si bucurati-va de masaje relaxante.

Inedit! Program pentru planificarea nuntilor

iDo Wedding Couple Edition este un program pe calculator special conceput pentru a economisi timp in planificarea nuntii . De la alcatuirea listei de invitati pana la trimiterea mail-urilor de confirmare, programul asigura reteta unei nunti reusite.

Acesta este deja utilizat in peste 47 de tari, iar cuplurile care l-au folosit s-au declarat foarte multumite de complexitatea programului. Poti descarca o versiune de proba, valabila 30 de zile, iar daca vrei varianta completa, pretul este de $29.95 USD si se comanda online.

Ai nevoie de un fotograf pentru nunta? Click aici pentru a adauga un anunt si a vedea ce fotografi sunt disponibili pentru perioada respectiva sau consulta lista fotograf nunta si alege cel mai bun fotograf.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului