Cresterea copilului

#parteneri #somn #divort #bebelusi #concentrare #soti #program #plansete

Plansetul nocturn al bebelusilor, motiv iminent de divort

Nu toti suntem pregatiti sa avem copii, iar problemele cauzate de cei mici ne aduc in pragul divortului. Cel putin asta sustine un studiu recent, care arata ca unul din trei parinti divortati da vina pe noptile nedormite cauzate de plansetul bebelusilor. Expertii spun ca avem nevoie de cel putin cinci ore de somn neintrerupt pentru a putea functiona normal a doua zi.

De necrezut, insa exista cupluri care ajung la divort din cauza plansetelor bebelusului lor. Un studiu recent, efectuat pe 2.000 de parinti, spune ca 30% din cei care au divortat au dat vina pe faptul ca nu s-au putut odihni suficient, existand cazuri cand acestia nu au inchis un ochi toata noaptea din cauza tipetelor celui mic.

Parintii se saboteaza reciproc cand bebelusul plange noaptea

Totodata, 11% din parinti au recunoscut ca s-au prefacut a fi adormiti atunci cand bebelusul s-a trezit, tocmai pentru ca partenerul sa se ocupe de el. Alti 11% din cei chestionati au marturisit ca au inchis usa pentru a nu-si mai auzi copilul cum tipa, in timp ce un procent de 9% spun ca au dat sonorul de la televizor mai tare.

Expertii spun ca oamenii casatoriti cu copii mici dorm in medie 6 ore pe noapte, cu o ora mai putin decat ar trebui. Privarea de somn se observa si in activitatile de zi cu zi, lipsa concentrarii fiind una dintre problemele cu care se confrunta parintii care nu dorm cum trebuie. De fapt, unul din 20 de respondenti afirma ca au fost momente cand a adormit la volan din cauza oboselii.

Divortul poate fi ocolit cu un program fix de somn pentru copil

Sondajul a fost comandat de postul britanic Channel 4, pentru emisiunea "Bedtime live", fiind comentat de psihologul Tanya Byron.

"Vad oameni ai caror copii au probleme cronice de somn, iar ei imi spun ca nou-nascutii lor devin nervosi atunci cand incearca sa ii culce. Le spun mereu ca, in ciuda acestui comportament al copiilor lor, sa incerce sa-i culce, cei mici nu ii vor uri in dimineata urmatoare dupa un somn odihnitor", explica Byron.

Alte studii recent efectuate de cercetatorii americani au aratat ca un somn bun imbunatateste relatia unui cuplu, facandu-i pe ambii parteneri mai putin egoisti si mai politicosi unul cu celalalt.

Cand bebelusul este foarte mic, partenerii trebuie sa stabileasca un compromis de ingrijire a sugarului, oferindu-i pe rand confort atunci cand plange. In acest mod, efortul nocturn se dozeaza echilibrat, iar conflictele devin mai rare.

Sursa foto: cnn.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare