Cresterea copilului

#pregatiri Halloween #siguranta copii Halloween #copii Halloween #halloween

Pregatirile de Halloween: Sfaturi importante pentru siguranta copilului

Seara de 31 octombrie este una magica pentru copiii dornici sa se deghizeze in personajele preferate. Pregatirile si petrecerile organizate cu aceasta ocazie sunt si ele un motiv de bucurie pentru cei mici, dar ascund si cateva pericole, pe care este bine sa le previi din timp. Iata cateva trucuri esentiale care iti protejeaza copilul de riscurile unor accidente neplacute in seara de Halloween!

Cioplirea dovleacului

Cioplirea dovleacului una dintre traditiile preferate ale copiilor, de Halloween, insa aceasta activitate nu este recomandata pentru cei de varste mici. Coaja dovleacului este foarte tare, iar instrumentele de cioplit, ascutite. Copilul nu are suficienta forta sa taie coaja si exista riscul sa se raneasca grav in incercarea de a-l sculpta. Daca ai un copil foarte mic, limiteaza-te la a-l incuraja doar sa decoreze dovleacul sau sa-l picteze in diferite culori.

Inlocuieste lumanarile

Lumanarile aprinse sunt nelipsite din decorurile pentru Halloween si sunt folosite inclusiv pentru luminarea lanternelor din dovleac. Insa asezate in calea copilului, lumanarile cresc riscul de arsuri si accidente. Poti inlocui lumanarile cu lanterne de diferite dimensiuni.

Lumineaza partial incaperile

Intunericul creeaza toata atmosfera specifica acestei sarbatori sumbre. Insa atunci cand ai un copil prin preajma, intunecarea totala a incaperilor reprezinta un real pericol. Este important sa pastrezi o lumina difuza in casa si nu doar pe cea oferita de lumanari sau lanterne, astfel incat copilul sa vada pe unde calca si sa eviti riscul de a se impiedica si lovi la cap sau de a se rani in obiecte ascutite.

Pregateste dulciuri sanatoase

Obezitatea infantila este un fenomen in continua crestere, asadar, atentia la alimentatia copilului este o prioritate pentru orice parinte modern. Si, cum Halloweenul este sarbatoarea dulciurilor, este indicat sa ii pui copilului la dispozitie deserturi bazate mai mult pe fructe si sa optezi pentru dulciurile preparate in casa.

Sursa foto: goodhousekeeping.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Top
Top