Cresterea copilului

#tunsoare copil #coafor copil # comportament copil

Prima tunsoare a copilului, de ce trebuie sa tii cont?

Prima tunsoare a copilului realizata la un salon este o experienta noua, care poate fi infricosatoare pentru el, daca nu este pregatit pentru acest eveniment. Copilul mic nu se simte in siguranta in preajma foarfecelor si a mainilor straine ale unui frizer, de aceea este important sa tii cont de urmatoarele reguli, care te ajuta sa-l familiarizezi cu noua experienta prin care va trece!
 

Mergi cu el la salon la varsta potrivita


Nu poti duce un bebelus de cateva luni la salon, deoarece nu este capabil sa urmeze instructiuni simple si sa stea nemiscat, pentru a putea fi tuns.

Cu toate acestea, nu exista o varsta ideala pentru primul tuns la salon. Cei mai mult specialisti sustin ca un copil este pregatit in jurul varstei de doi ani, dar numai dupa o pregatire temeinica pentru marele moment.

 

Vorbeste cu el despre tunsul la salon


Poti isca o astfel de discutie in momentul in care il pieptani sau ii umbli in par. Spune-i ca exista locuri speciale unde se tunde lumea si unde li se fac coafuri frumoase.

Explica-i ce este un salon, cine tunde si ce se intampla pas cu pas. Apoi, intreaba-l daca vrea sa mearga cu tine atunci cand iti aranjezi tu parul. Este o ocazie buna pentru a se familiariza cu locatia!
 

Ia-l cu tine la salon cand te tunzi


De cand intrati in salon, explica-i si arata-i in acelasi timp ce se intampla acolo si ce fac doamnele care tund alte persoane, dar si ce urmeaza sa ti se faca tie.

Zambeste si fii relaxata atunci cand esti pe scaunul de la salon, pentru ca micutul sa isi dea seama ca nu se intampla nimic rau si ca te simti bine.

 

Alege un salon pentru copii si vizitati-l frecvent inainte de programare


Acum, ca micutul s-a mai familiarizat cu ideea de salon, uita-te dupa un salon pentru copii din orasul tau.

Acest tip de saloane este decorat amuzant si colorat, are jucarii si instrumente vesele si creeaza o atmosfera relaxanta si prietenoasa pentru copii. In plus, personalul salonului este instruit si specializat in a lucra cu cei mici si nu exista riscul accidentelor nedorite.

Du-l in vizita de mai multe ori la salon, inainte de a merge cu el direct la tuns. Doar inspectati locatia, decoratiunile, lasa-l sa se uite cum sunt tunsi alti copii, vorbeste-i despre ce se intampla si incurajeaza-l sa se imprieteneasca cu una dintre frizeritele de acolo.
 

Mergi cu el la prima tunsoare


Dupa ce ati vizitat de mai multe ori locatia, intreaba-l daca este pregatit sa mearga sa se distreze si el pe scaunul frizerului.

Daca accepta, faceti impreuna programarea, lasandu-l sa te asiste la telefon cand vorbesti, si cere sa fie programat la frizerita cu care s-a imprietenit, deoarece o cunoaste si va fi mai dispus sa se lase pe mana ei.

Apoi, lasa micutul sa isi ia cu el o jucarie preferata, pentru a-si tine manutele ocupate in timpul tunsului.

Pune copilul pe scaunul de tuns si joaca-te cu el, invartindu-l un pic intr-o parte si intr-alta, pentru a mai detensiona atmosfera.

Nu este indicat ca cel mic sa stea cu fata spre oglinda, pentru a nu vedea foarfecele indreptandu-se spre capul lui, deoarece s-ar putea speria.

Alege 2-3 tipuri de cape amuzante si lasa-l pe el sa o aleaga pe cea pe care o doreste. In acest fel, nu te confrunti cu neplacerea de a refuza sa poarte capa pentru protejarea impotriva parului cazut.

Stai tot timpul cu el si asteapta-te la orice, chiar si sa tipe si sa planga, insa trateaza totul cu calm. Daca refuza si plange foarte tare, amana programarea pentru altadata. Inseamna ca nu e pregatit.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului