Cresterea copilului

#studiu #bebelusi #nastere naturala #nastere #termen #nastere bebelusi

Primii bebelusi vin mai tarziu pe lume!

Bebelusii nu vin pe lume chiar atunci cand ar trebui si de foarte multe ori data estimativa nu este respectata, in special in cazurile primului nou-nascut, despre care se spune ca intarzie intotdeauna! Recent insa, cercetatorii au vrut sa vada ca intr-adevar aceasta credinta populara are si sustinere stiintifica!

Potrivit portalului mnn.com, Allen Downey, un profesor asociat la Colegiul Franklin W. Olin din Needham, SUA, a analizat datelele provenite de la un studiu din anul 2002 al Centrului pentru Preventie si Control al Bolilor. Aceasta cercetare a implicat 7.643 de mame care au realizat un total de 9.148 de nasteri naturale.

Astfel, profesorul Downey a aflat ca primii bebelusi au venit pe lume, intr-adevar, putin mai tarziu decat fratii lor, respectiv la 41 de saptamani sau chiar mai tarziu. Rezultatele obtinute de cercetator au aratat ca primul nou-nascut are intre 15 si 16% sanse de a se naste mai tarziu, comparativ cu procentul de maxim 10% al celorlalti bebelusi, majoritatea fiind nascuti in cea de-a 39-a saptamana de sarcina.

Totodata, studiul a descoperit si ca primii nascuti au si cele mai mari sanse de a ajunge pe lume mai devreme, undeva in jurul saptamanii cu numarul 37 de sarcina sau chiar mai devreme. Explicatia gasita de specialist pentru faptul ca micutii nu se nasc chiar atunci cand ar fi trebuit tine de data in care au fost conceputi, "care poate sa nu fie cea exacta", a precizat Downey.


Este normal sa se nasca astfel

Doctorul Jill Rabin, seful sectiei de Obstretica si Ginecologie la Spitalul Long Island Jewish Medical Center din New York, spune ca data sosirii pe lume a bebelusilor este o estimare si este normal ca ei sa se nasca chiar si la doua saptamani inainte sau chiar dupa.

"Atunci cand te afli la primul copil esti legata de data aceea si il astepti sa vina chiar atunci", explica Rabin. Doctorul considera ca nu exista un motiv biologic pentru care primii copii se nasc mai devreme sau mai tarziu.

Dupa cea de-a 42-a saptamana de sarcina, bebelusul este considerat intarziat, iar doctorii devin ingrijorati in privinta complicatiilor, de aceea se alege si varianta unei operatii de cezariana.


Sursa foto: telegraph.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare