Cresterea copilului

#stomatolog #bebelusi #dantura #dinti

Primul dinte al bebelusului

Dupa atatea lacrimi varsate de bebelus, dupa incercari necontenite de linistire si calmare a acestuia, primul dintisor a aparut in sfarsit. Asadar, de acum trebuie sa incepi sa te gandesti la igiena orala si la sanatatea dentara a copilului, iar totul poate incepe printr-o vizita la medicul dentist.


Cand trebuie sa il duci pe copil la dentist


Este recomandat ca bebelusul sa fie dus la un stomatolog la varsta de 1 an sau in cel mult 6 luni de la aparitia primului dinte. Foarte multi medici dentisti spun ca si-ar dori ca parintii sa isi aduca mai des copiii la un consult de specialitate, nu neaparat pentru a descoperi diverse probleme, ci pentru a-i instrui pe parinti  in ceea ce priveste igiena orala a micutilor, dar si pentru ca ei, ca si medici, sa reuseasca sa stabileasca o conexiune cu copiii inca de la varste fragede.


Vizitele periodice, recomandate pentru sanatatea orala


Medicii dentisti sunt de parere ca un control stomatologic trebuie sa se faca la aproximativ 6 luni, indiferent de varsta, pentru a preveni si trata din timp eventualele afectiuni. In plus, in acest fel copilul isi va face o obisnuinta si o educatie in acest sens, stiind ca este imperios necesar sa faca aceste vizite pentru a-si mentine dintii frumos si sanatosi, dar si pentru a elimina inca de la varste fragede ideea falsa ca in cabinetul stomatologului totul se rezuma la durere si dinti scosi.


Ce se intampla la prima vizita in cabinetul de stomatologie


Prima intalnire cu medicul dentist este de obicei scurta si se rezuma la un control si o discutie cu parintele. Acesta iti va da cel mai probabil pliante despre igiena orala a bebelusilor, dar si alte explicatii necesare despre cum se spala dintii in mod corect, care este periuta si pasta potrivita pentru copil in functie de varsta, dar si care sunt alimentatele care ii vor mentine copilului dantura perfect sanatoasa si frumoasa.


Cabinete stomatologice special destinate copiilor


Trebuie sa stii ca il poti duce pe copil la dentistul tau, insa pentru o atmosfera mai placuta si mai prietenoasa, exista cabinetele stomatologice special create pentru copii. Acestea au un personal pregatit in acest sens, iar atat sala de asteptare, cat si cabinetul in sine sunt todate cu jucarii si desene care sa ii atraga pe micutii speriati de intalnirea cu dentistul.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului