Cresterea copilului

#atelier gratuit #primii ani din viata #crestere copii #parinti

"Provocarile primilor ani din viata copilului" - atelier gratuit pentru parinti

Pentru fiecare parinte, primii ani de viata ai copilului sunt cei mai dificili. In primii ani, micutii isi contureaza persoanalitatea, isi dezvolta inteligenta emotionala si acumuleaza o multime de informatii. Iar parintii au cea mai grea sarcina: sa ia cele mai bune decizii in ceea ce priveste cresterea si dezvoltarea copilului.

Pana la varsta de 6 ani, copilul trece printr-o etapa cruciala de crestere si dezvoltare. Pe langa dezvoltarea fizica si motorie a copilui, se formeaza atasamentul emotional, limbajul, atitudinile si comportamentele. Multi factori pot influenta evolutia copilului in acesti primi ani si pot avea un impact semnificativ asupra lui. Supravegherea medicala periodica, alimentatia corecta, modelele si experientele la care sunt expusi copiii in familie si in societate sunt esentiale pentru un start bun in viata.

Daca iti doresti tot ce este mai bun pentru micutul tau, atunci trebuie sa participi la Maratonul de Sanatate Secom® ce va ajunge sambata, 12 mai, la Timisoara. Oana Moraru, consultant educational cu experienta de 20 de ani in invatamantul privat si public si Dr. Mihaela Tunescu, medic primar neonatolog si medic specialist pediatrie, vor discuta impreuna cu participantii despre provocarile primilor ani din viata copilului, intre 0 si 6 ani, si vor propune solutii pentru depasirea cu succes a acestora.

Expertii in sanatate si educatie vor oferi in cadrul Maratonului de Sanatate Secom® de la Timisoara recomandari pe care parintii le pot urma pentru a sprijini deopotriva evolutia cognitiva, emotionala si dezvoltarea fizica a copilului.

"Primii ani de viata in familie si cei petrecuti la gradinita sunt numiti de specialisti ca "varsta de aur", "varsta de gratie" sau "incredibilii ani" – adica anii celor mai mari oportunitati in cresterea si dezvoltarea copiilor. Aceasta este perioada in care mintea si emotiile copilului tau isi formeaza matricea pe care se prinde tot restul experientelor viitoare. O matca in care se asaza succesul scolar si capacitatea lor de a-si gasi un drum in viata. Cei 20 de ani de experienta cu copii mi-au dat sansa sa ii vad crescand pana la nivel liceal si m-au ajutat sa inteleg ce anume face diferenta pentru succesul lor de mai tarziu," declara Oana Moraru, speaker la Maratonul de Sanatate Secom®.

Oana Moraru, consultant, trainer si mentor educational cu 20 de ani experienta, ca profesor si educatoare, va discuta despre oportunitatile de dezvoltare cognitiva si emotionala a copiilor, precum si despre integrarea celor mici in colectivitate si in societate. Oana este fondatoarea platformei Vocea Parintilor, una dintre cele mai mari comunitati pentru parinti din Romania si a scolii Helikon Hub care inspira un program national de mentorat pentru cadre didactice.

Mihaela Tunescu, medic primar neonatolog si medic specialist pediatrie, cu peste 20 de ani de activitate in terapia neonatala si a nou-nascutului cu risc, va vorbi despre procesul de crestere normala a copilului, importanta alaptarii, nutrientii necesari dezvoltarii si principiile de baza ale unei alimentatii corecte. In plus, le va oferi parintilor sfaturi specializate despre cum pot trece cu bine peste bolile copilariei si cum pot gestiona situatiile care presupun interventia pediatrului. Doamna doctor Mihaela Tunescu profeseaza in prezent in cadrul Clinicii de Neonatologie de la Spitalul Clinic Municipal de Urgenta Timisoara.

Evenimentul Maratonul de Sanatate Secom® este gratuit si are loc sambata, 12 mai 2018, incepand cu ora 11:00, la Hotel Boavista Timisoara, Lead Room. Pentru a participa la eveniment va rugam sa va inscrieti la adresa: https://goo.gl/forms/oD3aK5vtvGBvvDej2 sau la evenimente@secom.ro.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului