Cresterea copilului

#cuplu #familie #relatii #relatia cu parintii

Relatii de familie: cum sa pastrezi vie relatia cu parintii care locuiesc departe de tine

Datoria, respectul si, nu in ultimul rand, iubirea ne obliga pe toti sa incercam si sa facem cat mai multe pentru parintii nostri atunci cand acestia nu mai locuiesc cu noi. Din pacate, insa, tumultul cotidian la care luam parte in fiecare zi, problemele personale, stresul si cresterea copiilor transforma aceasta legatura puternica intr-o relatie stearsa.

De aceea este important sa inveti cum sa pastrezi vie relatia cu parintii care se afla departe de tine! Iata cateva metode foarte usor de pus in practica, care va vor intari legatura de familie si va vor ajuta sa fiti mai apropiati ca niciodata.

Cere-le parerea

Adesea, dupa ce ajung la o varsta, parintii incep sa se simta inutili, intrucat copiii lor sunt deja pe cont propriu si par sa nu mai aiba nevoie de ei. Faptul ca nu comunicati des le va spori si mai mult aceasta temere. Pentru a evita acest fenomen, suna-ti mama si cere-i, de pilda, cateva sfaturi utile in privinta cresterii celor mici sau cere-i opinia tatalui tau in privinta unui lucru ce trebuie reparat.

Fii alaturi de ei la evenimentele importante

Nu conteaza cat de departe sunteti unii de ceilalati, de ziua lor de nastere sau atunci cand este o sarbatoare importanta (Paste, Craciun etc), fii alaturi de ei. Este un sentiment deosebit de reconfortant pentru un parinte sa isi vada intreaga familie alaturi. In situatiile in care acest lucru nu este posibil, nu uita sa le dai cel putin un telefon.

Suna-i des

Pare o banalitate, insa, in realitate, cati dintre noi o fac? Indiferent cat de incarcat este programul tau zilnic, seara, dupa ce se incheie ziua de munca, trebuie sa le dai un telefon.

Nu trebuie sa ii suni zilnic, insa din cand in cand este bine sa ii pui la curent cu ultimele noutati din viata ta sau sa le asculti doleantele si problemele, iar telefonul este cea mai buna metoda de a pastra legatura.

Ajuta-i sa isi planifice vacanta

Daca te-a cuprins sentimentul de vinovatie din cauza faptului ca ajungi foarte rar sa iti vizitezi parintii, macar convinge-i sa petreaca impreuna o vacanta, intr-o destinatie la alegerea lor. Este o buna ocazie sa-si redescopere sentimentele romantice unul pentru celalalt, iar tu te vei putea bucura ca ai contribuit la acest lucru.

sursa foto: babyboomergold.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului