Cresterea copilului

#copii batuti Romania #copii agresati #parinti agresivi #agresivitate parinti

Romania, tara unde bataia e rupta din Rai. Zonele cu cei mai agresivi parinti

Expresiile gen “Eu te-am facut, eu te omor”, “Il bat ca sa fac om din el”, “Unde da mama creste” nu raman doar cuvinte spuse atunci cand copii gresesc, ci sunt puse in practica. Des. Prea des. Dupa cum arata statistica Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie (ANPDCA): in Romania, la fiecare ora, doi copii sunt batuti si abuzati de cei care ar trebui sa-i protejeze.

Situatia este cu atat mai grava cu cat aceste cazuri cresc de la an la an! Potrivit datelor ANPDCA, doar in primele sase luni ale anului trecut, au fost inregistrate 6.736 astfel de cazuri, cu 282 mai multe decat in 2014, in timp ce in 2013 si 2012 numarul acestor cazuri nu depasea 6.000.

Cele mai intalnite situatii de incalcare a drepturilor copilului in cadrul familiei sunt neglijarea, abuzul emotional si cel fizic, la care se adauga cazurile de exploatare sexuala, prin munca sau in vederea comiterii unei infractiuni.

Conform statisticii ANPDCA, in ceea ce priveste cazurile de abuzuri, neglijare si exploatare a copiilor, pe regiuni geografice, conduce partea de sud-est a tarii, cu judetele Braila, Buzau, Constanta, Galati, Tulcea si Vrancea, cu 1.710 cazuri de abuzuri asupra copiilor.

Pe locul al doilea se situeaza regiunea nord-est (Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava, Vaslui) cu 1.266 de cazuri, iar pe locul al treilea regiunea centru (Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures, Sibiu) cu 815 situatii de abuz.

Cele mai multe cazuri au fost semnalate si confirmate in judetul Constanta, 835, urmat de Prahova, cu 352 si Dolj cu 344 de cazuri. La polul opus, se situeaza judetele Covasna, Bihor si Valcea, unde s-au inregistrat 8, 16, respectiv 20 de semnalari confimate ale abuzurilor asupra copiilor.

Sursa foto: news.com.au

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare