Cresterea copilului

#invatatura #lectii #meditatii #meditatii copil

Semne ca micutul tau are nevoie de meditator

Meditatiile pentru scoala devin o necesitate atunci cand asteptarile profesorilor cresc constant si depasesc nivelul tau de cunoastere, cu care l-ai putea ajuta pe micut la teme. In primii ani de scoala, tu vei fi meditatorul copilului, insa exista un moment in care nu vei mai face fata solicitarilor scolare sau materiilor din ce in ce mai complexe. Iata care sunt principalele semne care indica faptul ca micutul tau ar avea nevoie de un meditator profesionist!
 

Semne ca are nevoie de meditator


In ziua de astazi, materiile au crescut in complexitate si au aparut multe informatii noi, cu care majoritatea parintilor nu este la curent.

Oricat ai incerca sa il ajuti pe copilul tau sa inteleaga anumite lucruri sau sa rezvolve anumite teme, te poti afla in situatia in care trebuie sa recunosti ca esti depasita de situatie. Cel mai probabil ca in acel moment vei apela la frati mai mari, vecini sau cunostinte, care sunt mai apropiati de varsta si, poate, la curent cu aceste notiuni.

Chiar si asa, exista uneori un moment in care trebuie sa admiti ca prichindelul tau are nevoie de un meditator profesionist, specializat in materia la care are dificultati. Iata care sunt semnalele care dau de gol acel moment:
 

  • notele scad foarte mult la materia la care are probleme, in ciuda eforturilor lui de a-si ridica media;
  • chiar daca micutul tau petrece foarte mult timp la realizarea temelor de la o anumita materie, adica isi da interesul, tot sunt incomplete sau incorect facute, ceea ce inseamna ca este slab la materia respectiva;
  • este foarte speriat, anxios inaintea unor teste sau lucrari la o anumita materie; poate sa faca chiar si atacuri de panica atunci cand stie ca a doua zi este testat;
  • isi pierde increderea in sine si se desconsidera, folosind adesea fraze de tipul "sunt un prost! oricat m-as stradui, nu o sa inteleg niciodata subiectul!";
  • iti marturiseste ca a ajuns la capatul puterilor si ca nu mai face fata la o anumita materie sau ca renunta la ea;
  • primesti avertisment de la profesoara, legat de evolutia scolara slaba la materia la care preda; iti transmite ca micutul are potential, ca nu este lenes si ca nu este vorba de dezinteres, doar ca are nevoie de ajutor suplimentar, care nu poate fi asigurat in timpul orelor obisnuite;
  • profesoara te atentioneaza ca, din cauza lipsei de intelegere a unor lectii si subiecte, micutul are un comportament urat in timpul orei, nu este atent si contribuie la perturbarea clasei;
  • profesoara iti spune direct ca este cazul sa angajezi un meditator pentru a creste performanta scolara a copilului.



Beneficiile angajarii unui meditator profesionist pentru copil
 

Un meditator profesionist este capabil sa raspunda nevoilor copilului si detine instrumentele sau tehnicile necesare pentru a face un copil de varsta lui sa inteleaga anumite probleme.

Spre deosebire de mediul scolar, unde atentia profesorului este distribuita egal intre toti elevii clasei, meditatorul isi concentreaza atentia doar asupra copilului tau.

Este mai usor pentru unii copii sa fie instruit si criticat de o persoana straina, cu care nu are legaturi emotionale, asa cum esti tu sau alte rude.

Ai nevoie de un meditator pentru copilul tau? Intra pe meditatii.ro si gaseste cel mai bun meditator din orasul tau.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare