Cresterea copilului

#compromis #soacra #socri #casnicie #partener de viata

Semne ca relatia cu soacra trebuie imbunatatita rapid

Socrii sunt un factor care nu trebuie ignorat intr-o casnicie fericita, mai ales datorita influentei lor. Afla care sunt semnele care iti arata ca relatia cu soacra trebuie imbunatatita rapid pentru a nu-ti pune probleme in viitor.



Pana la un sfert dintre cuplurile divortate au recunoscut ca parintii au o parte din responsabilite pentru destramarea casniciei. Relatia cu soacra nu trebuie ignorata si, daca vrei sa reduci tensiunile, trebuie sa o imbunatatesti atunci cand observi semnele care indica probleme in viitor.

Unele probleme cu soacra incep de prima oara cand o cunosti si se pot ameliora dupa ce ajunge sa te cunoasca mai bine sau se pot agrava in timp pana la momentul in care soacra devine un participant activ in casnicia ta.

Nu te lasa purtata de val si, atunci cand soacra ta da semne ca iti va face probleme pe viitor, ocupa-te de problema, nu o ignora.


Soacra si partenerul tau


Atunci cand soacra ta nu tine cont de limitele impuse de tine sau de voi si nu pare sa fie receptiva la modul in care pot fi interpretate actiunile ei, este timpul sa purtati o discutie. Cea mai probabila explicatie este faptul ca nu va respecta dorintele. Gandeste-te daca tu ai dat dovada de respect fata de ea si imbunateste relatia la acest capitol, pentru a putea astepta respect din partea soacrei.

Daca partenerul tau vorbeste zilnic cu mama lui si se opreste din orice ar face pentru a-i raspunde imediat la telefon, s-ar putea ca relatia dintre cei doi sa fie prea apropriata si sa-ti creeze probleme in viitor.

O alta situatie in care trebuie sa imbunatatesti rapid relatia cu soacra este atunci cand observi ca el pretuieste mai mult parerea mamei decat a ta. Daca vrei sa obtii ce iti doresti si trebuie ca si soacra ta sa fie de acord, cucereste-o cu amabilitate si cu argumentele tale, nu tipa la ea cerandu-i sa nu se bage.

Atunci cand sotul tau discuta problemele voastre de cuplu cu mama lui si este prima persoana pe care o suna atunci cand va certati, relatia ta cu soacra poate avea beneficii asupra relatiei de cuplu daca nu este tensionata.

Cand soacra porneste o adevarata campanie impotriva ta, nu accepta provocarea si porni un razboi in familie. Imbunatateste relatia cu ea prin compromis si prin amabilitate, pentru a evita un conflict de anvergura.

Daca soacra te ignora la adunarile in familie, trebuie sa-ti pui un semn de intrebare si sa rezolvi situatia cat mai repede, afland de ce este suparata pe tine si impacand-o fara concesii foarte mari.


Influenta soacrei in casnicia ta


Atitudinea ta fata de soacra este foarte importanta din prima clipa. Daca nu-i arati respect si nu te poti cu ea cu politete si amabilitate, risti ca problemele cauzate de ea sa se inmulteasca.

Chiar daca nu o placi deloc, nu o exclude din viata familiei tale, deoarece acest lucru ar putea dauna casniciei tale pe termen lung.

Incearca sa intelegi ca, atunci cand soacra ta vrea tot binele pentru copilul ei, nu poate fi complet rea. Cu putina empatie , ii vei intelege punctul de vedere si vei putea aduce argumente mai bune atunci cand vrei sa-i obtii acordul sau chiar admiratia.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului