Cresterea copilului

#sarcina #gravida #nastere naturala #perioada postnatala #depresie #nastere

Semne de ingrijorare in perioada postnatala

Te simti fericita pentru ca in sfarsit iti poti tine bebelusul in brate, insa perioada postnatala nu vine numai cu bucurii. Din pacate, pana si acum vei simti un anumit disconfort, iar oboseala isi va spune cuvantul.

Nu sunt putine mamicile care se confrunta si cu depresia postnatala, lucru pentru care este indicat sa apelezi si la ajutor specializat. Iata si alte simptome pentru care trebuie sa te prezinti la medic daca acestea se manifesta in perioada postnatala.

 

  • Ai febra – in jur de 38 de grade Celsius sau chiar peste poate fi un semn pentru o infectie (infectia uterina, infectia sanilor etc).

 

  • Pierzi mult sange, mai mult decat in primele doua zile dupa nastere. Te confrunti astfel cu o hemoragie post-partum, iar in acest caz este recomandat sa chemi imediat medicul.

 

  • Scurgeri vaginale urat mirositoare – aceastea pot anunta tot o infectie.

 

  • Probleme cu urinatul – dureri in timpul urinatului sau imposibilitatea de a urina poate indica probleme ale tractului uterin, datorate nasterii. Daca au trecut 6 ore si inca nu ai urinat, cheama medicul, pentru a evita viitoare probleme ale organismului.

 

  • Tuse severa, durere in piept sau in zona abdomenului, greata, senzatie de voma – acestea ar putea constitui semne ale unei complicatii medicale, o reactie alergica la medicamente etc. Durerea de piept, mai ales daca este insotita de tuse cu sange, poate reprezenta un embolism pulmonar si de aceea este nevoie sa chemi medicul urgent.

 

  • Dureri vaginale acute – acestea te pot anunta ca zona respectiva nu se vindeca in mod corespunzator.

 

  • Durerea de gamba – poate fi un semn de tromboza venoasa profunda. De obicei, durerea de gamba este insotita de febra sau roseata locala.

 

  • Umflarea fetei si a mainilor, dureri de cap, vedere in ceata  - toate aceste simptome pot anunta pre-eclampsia (cresterea presiunii sangelui in sistemul arterial sau cel venos).

 

  • Scurgeri anale – daca acest lucru se intampla fara voia ta, atunci ai de-a face cu o incontinenta anala si trebuie sa consulti imediat medical.

 

Atentie! Nu neglija aceste simptome si nu astepta ca totul sa treaca de la sine! Corpul tau a trecut printr-o experienta majora, asa ca este foarte posibil sa te confrunti si cu neplaceri dupa sarcina . Netratate, aceste probleme pot lasa sechele. Prezinta-te cat mai repede la medic pentru a primi un tratament corespunzator!


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare