Cresterea copilului

#carucicior bebelus #nou-nascut #sfaturi parinti #ras bebelus

Semnele care iti arata ca bebelusul tau este fericit

Bebelusul poate fi un mister cateodata, iar pentru parinti adeseori este o provocare sa isi dea seama daca cel mic este fericit sau nu. Daca ai o experienta de cel putin cateva luni, probabil ca esti obisnuita cu diferitele moduri si stari ale bebelusului tau atunci cand este suparat si nu ii convine ceva. Cunosti insa toate semnele starii de fericire? Iata cum sa-ti dai seama ca ai un bebelus fericit!

Nou-nascutul

Fata si vocea ta il calmeaza instantaneu pe nou-nascutul tau. Poate fi destul de frustrant cand zambesti si ganguresti catre el, iar expresia de pe chipul lui este impasibila, oarecum somnoroasa. Adevarul este ca aceasta este starea lui de bine.

0-3 luni

Atunci cand il tii in brate si sta fara sa se arcuiasca, este un semn ca se simte confortabil. La varsta asta este fericit cand ii satisfaci nevoile primare, cum ar fi sa-i schimbi scutecele sau sa-i dai sa manance.

1-3 luni

Intre 1 luna si 3 luni apare, sporadic, si primul zambet. In prima luna si imediat dupa aceea, zambetele erau mai degraba reflexive, acum insa sunt din propria vointa.

3-6 luni

Lucrurile devin mai interesante odata cu cresterea, iar acum zambetul prinde glas si se transforma in ras. Bebelusul tau este fericit si micile gangureli, atingeri delicate, sunete placute pe care le aude, se pot transforma in portii de ras pentru el. Acopera-ti fata cu mainile si apoi da la o parte palmele dezvalunind chipul. Va adora acest joc.

4-7 luni

Este perioada in care bebelusii incep sa gangureasca si sa isi exprime emotiile cu ajutorul sunetelor. Astfel, atunci cand sunt fericiti, bebelusii vorbesc cu ajutorul consoanelor.

12-18 luni

Micutul tau este o adevarata masina de ras! Chiar daca nu constientizeaza ca te face sa razi, prin comportamentul pe care il are, este un adevarat comic. Fie ca isi pune pampersul cel nou, cu care trebuie sa il schimbi, in cap, fie ca merge de-a busilea prin camera si este un adevarat titirez, micutul tau se simte cu adevarat bine si este fericit. Acum iti va zambi aproape mereu!

Sursa foto: wakeup-world.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare