Cresterea copilului

#familie # activitati in familie #viata de familie #seri in familie

Serile in familie: 6 idei de activitati distractive cu cei dragi

Serile in familie s-au transformat considerabil odata cu evolutia tehnologica si cu stilul de viata solicitant al adultilor din lumea intreaga. Computerul izoleaza membrii familiei in loc sa ii uneasca, iar parintii au tot mai putin timp si energie pentru a se bucura de viata alaturi de cei mici. Urmatoarele idei distractive de petrecere a serilor cu cei dragi restabili legatura apropiata si intimitatea fireasca intre cei din casa.

Cele cateva ore din timpul serii pot fi suficiente pentru o viata de familie implinita. Cu putina organizare si prin punerea in practica a unor idei de activitati distractive cu cei dragi, atmosfera din spatiul domestic poate fi exact ca in basme.


1. Activitati artistice


Luati o pauza de la televizor si relaxati-va mintea intr-un mod care va ajuta sa evoluati intelectual si sa va bucurati impreuna de rezultatul unei munci placute. Puteti sa faceti diverse obiecte manual, precum decoratiuni originale, case pentru pasarele din materiale reciclabile, obiecte decorative pentru sarbatori sau personalizarea diverselor lucruri din locuinta.

Fiecare membru al familiei alege o tematica si isi pune in evidenta talentul si progresele. Puteti sa lucrati in echipa sau sa organizati concursuri. Va fi la fel de distractiv pentru cei mari si cei mici deopotriva.


2. Seara de karaoke


Va place sa cantati? Programele de karaoke sunt mai accesibile decat oricand in prezent si pot fi instalate pe computer sau pe televizor de orice amator. Puteti canta pe rand sau in duet, puteti face un cor sau numere speciale cu coregrafie (pentru un plus de miscare in prag de seara).


3. Seara formala


O metoda excelenta prin care poti sa iti inveti copiii bunele maniere este sa organizezi, in joaca, "seara formala". Gateste ceva special si pretentios, pune masa exact ca la un restaurant de lux, asigura o coloana sonora deosebita si imbracati-va frumos, ceremonial.

Comportati-va exact ca in cercurile sociale exclusiviste si angajati-va in conversatii elegante, inchinati un pahar in cinstea unei reusite etc. Copiii invata cel mai usor prin joaca, iar atmosfera va va incanta nespus.


4. Seara lecturii


Parintii obisnuiesc sa isi oblige copiii sa citeasca, fara sa se gandeasca la o modalitate mult mai placuta de a transmite obiceiul lecturii celor mici: seara in care cei mari citesc cu voce tare povesti. Daca toata lumea este destul de mare pentru a citi, puteti sa va atribuiti roluri si sa lecturati cu intonatie, teatral, cartile alese.


5. Seara filmului in familie


Majoritatea familiilor detin o camera video in prezent, asa ca nu o pastra doar pentru amintirile din vacanta. Organizati periodic "seara filmului in familie", in care fiecare sa propuna un scenariu (inventat sau inspirat dintr-o carte). Fiecare dintre participanti vor avea ocazia sa stea in fata camerei si in spatele ei, in calitate de regizor, actor etc. Urmariti apoi opera de arta si distrati-va copios.


6. Seara jocurilor de societate


Jocurile de societate precum Monopoly, Scrabble sau Activity au fost create special pentru momentele intime in familie sau cu prietenii. Ele stimuleaza interactiunea, comunicarea si implicarea fiecarui membru al familiei. In plus, implica un exercitiu mental si sunt foarte distractive, aducand multa bunadispozitie in sanul familiei.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului