Cresterea copilului

#adolescenti #sexting #comportament sexual #ce este sexting

Copilul tau trimite mesaje deocheate? Iata ce se intampla cu adevarat!

Sextingul, definit ca practica de a trimite mesaje si fotografii cu continut sexual explicit de pe telefonul mobil, este un fenomen care capata, pe zi ce trece, o tot mai mare popularitate in randul adolescentilor. Specialistii sunt alarmati de numarul mare de tineri care se aventureaza in aceasta practica de la varste fragede si avertizeaza asupra riscurilor pe care acest comportament sexual il are in dezvoltarea lor!

Sextingul, un viciu nou printre copii si adolescenti

Specialistii trag un semnal de alarma si avertizeaza parintii ca ar trebui sa fie mai atenti la modul in care copiii lor folosesc telefoanele mobile. Fenomenul sextingului a inceput sa patrunda chiar si randul copiilor de scoala generala, din ce in ce mai interesati de comportamente si informatii de natura sexuala.

In 2011, statisticile subliniau o tendinta ingrijoratoare: 1 din 4 copii si-a trimis poze nud unei alte persoane, prin telefon. In prezent, numarul acestora a crescut semnificativ, devenind o moda printre tineri.

Sextingul predispune tinerii la comportamente sexuale riscante

Sextingul si comportamentele sexuale neglijente par sa nu aiba nicio legatura, la prima vedere. Unele persoane considera ca sextingul este chiar mai sigur decat sexul in sine. Prin intermediul schimbului de mesaje sau poze prin telefon nu se pot transmite boli venerice, asa cum se intampla in cazul tinerilor care fac sex. Se pare insa ca sextingul este doar un "preludiu" pentru comportamente sexuale riscante la adolescenti.

Tinerii care trimit mesaje cu caracter sexual explicit ajung sa fie de pana la sapte ori mai activi sexuali decat cei care nu s-au aventurat inca in aceasta practica la moda. Cu cat copiii incep sa faca sexting la varste mai mici, cu atat sunt mai predispusi sa-si inceapa viata sexuala mai devreme.

O alta consecinta a sextingului predispune adolescentii la contacte sexuale neprotejate, acesta fiind unul dintre cele mai riscante comportamente sexuale, din cauza contractarii bolilor cu transmitere sexuala sau a sarcinilor nedorite.

Tinerii care fac sexting risca sa comita infractiuni. Schimbul de poze nud pe telefon sau raspandirea imaginilor pe internet creste riscul ca tinerii sa fie cercetati de pornografie infantila.

Cercetatorii care au analizat fenomenul au mai concluzionat ca homosexualii, lesbienele sau bisexualii fac mai mult sexting decat heterosexualii, insa fara a face aluzie ca aceasta practica ar predispune tinerii la astfel de orientari sexuale.

Sursa foto: techmarketingbuffalo.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare