Cresterea copilului

#sex #bebelus #copil #sarcina #orgasm

Sexul in timpul sarcinii, daunator pentru bebelus?

In momentul in care ai ramas insarcinata sau chiar inainte de a avea un copil iti trec prin minte o multime de ganduri, despre ce este bine sa faci si ce nu. Problema vietii sexuale incepe sa te framante pentru ca vrei sa stii in ce masura bebelusul poate fi afectat. Iata raspunsurile la cele mai frecvente intrebari despre sexul in timpul sarcinii.

1. Poti face sex cand esti insarcinata?

Adevarat si Fals. Cercetatori din cadrul Universitatii Carolina de Nord au facut un studiu la care au participat peste 500 de femei si au ajuns la concluzia ca viata sexuala nu afecteaza o sarcina normala, ci dimpotriva aduce beneficii pastrand vaginul elastic. Potrivit specialistilor, se pare ca probabilitatea de a naste prematur este mai mica la femeile care fac sex in timpul sarcinii, bineinteles daca nu exista contraindicatii din partea medicului. In perioada graviditatii, libidoul femeilor este crescut deoarece circulatia sangvina in zona pelvisului este foarte intensa ceea ce favorizeaza aparitia mult mai usor a orgasmului.

Totusi, este interzis ca o gravida sa faca sex atunci cand exista un risc mare al unei nasteri premature sau al unui avort spontan (antecendente), cand apar scurgeri de lichid amniotic sau sangerari vaginale , cand exisa rana pe colul uterin etc. Medicul ginecolog iti va spune daca poti sau nu sa faci sex.

2. Un tata foarte dotat poate cauza probleme bebelusului?

Fals. In niciun caz. Daca sotul tau sustine contrariul inseamna ca este foarte optimist si are o parere foarte „buna” despre sine. In interiorul uterului, bebelusul este perfect protejat de placenta si de lichidul amniotic in care sta timp de 9 luni. Deci, nu exista nicio sansa sa fie deranjat de vizita surprinzatoare a tatalui.

3. Orgasmul poate favoriza aparitia contractiilor?

Adevarat. In timpul orgasmului apar spasme la nivelul uterului, insa contractiile sunt diferite de cele din timpul nasterii. Nu trebuie sa iti faci probleme daca medicul ti-a explicat ca nu exista riscuri pentru sanatatea micutul, ci doar sa te bucuri de placere.

4. Anumite femei descopera pentru prima data orgasmul in timpul sarcinii?

Adevarat. In al doilea trimestru de sarcina, tesuturile organelor genitale sunt umflate cu sange si mai receptive la stimularea sexuala. Conform statisticilor, o femeie din cinci descopera pentru prima data orgasmul in aceasta perioada, in timp ce altele au parte de trairi mai intense afirmand ca au avut chiar orgasme multiple.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului