Cresterea copilului

#anxietate #copii #spirit competitional #activitati relaxante #parinti #comunicare

Sfaturi care te vor ajuta sa reduci anxietatea copilului tau

Anxietatea este o problema comuna in randul copiilor si adolescentilor, cauzata in special de provocarile din societate si din mediul scolar. In cazul in care copilul tau se confrunta cu astfel de stari, discuta cu el si gasiti impreuna cele mai bune solutii.

Incurajeaza-ti copilul sa isi invinga temerile

De obicei, atunci cand ne este frica de anumite situatii, incercam sa le evitam. Insa evitarea lor nu elimina starea de anxietate. Aceasta lectie este bine sa i-o dezvalui si copilului tau si sa il incurajezi sa infrunte provocarile vietii. Atunci cand cel mic isi invinge temerile, starile de anxietate incep sa dispara in timp.

Spune-i copilului ca este normal sa nu fie perfect

Adesea, parintii isi doresc ca cei mici sa fie pe locul intai la sport si invatatura. Insa trebuie sa inteleaga ei insisi ca in aceasta perioada a vietii, copilul are nevoie de activitati potrivite necesitatilor sale.

Este astfel bine sa nu pui presiune asupra copilului si sa il ajuti sa inteleaga ca este in regula ca, din cand in cand, sa greseasca sau sa aiba rezultate mai slabe la unele materii de la scoala, cata vreme se straduieste apoi sa revina pe linia de plutire.

Ajuta copilul sa gandeasca pozitiv

Adesea, starile de anxietate ale copilului tau sunt generate de stres si ganduri negative. Discuta cu copilul tau si incearca sa ii arati partea plina a paharului.

Programeaza activitati relaxante

Copiii au nevoie de relaxare si distractie. Insa adesea chiar si aceste activitati devin adevarate provocari, iar copiii vor sa invinga cu orice pret. Ca parinte, este indicat sa te asiguri ca cel mic va participa la activitati si evenimente pur relaxante, care sa nu ii solicite spiritul competitional.

Incurajeaza copilul sa doarma mai mult

Este foarte important ca cel mic sa aiba un program strict de somn, chiar si in weekend. Inainte de culcare, timp de 30-45 de minute, este bine sa-ti petreci timpul cu el, sa ii vorbesti sau sa ii citesti o poveste motivanta. In acest fel, copilul se va relaxa si va scapa de tensiunile psihice acumulate peste zi.

Ajuta-ti copilul sa depaseasca problemele

Daca ai inteles care sunt nevoile si problemele copilului tau, incearca sa il ajuti sa le rezolve. Discuta cu el, identifica problemele si cautati impreuna cele mai bune solutii. In acest fel vei suda si mai mult relatia cu copilul tau, care va avea mai multa incredere in tine si in el insusi.


Sursa foto: //rockonmommies.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare