Cresterea copilului

#shopping online #card de credit #card #cumparaturi #online

Shopping online pentru familia ta

Societatea de azi promoveaza imaginea omului care imbina cu succes cariera cu viata de familie. Problemele cu care ne confruntam zilnic ocupa insa foarte mult timp. Pentru una dintre acestea exista deja o solutie: shopping-ul online.

 

 

Shopping-ul online reprezinta modalitatea perfecta de a face cumparaturi fara a fi nevoit sa suporti aglomeratia  sau cozile interminabile. Oferta magazinelor online este cat se poate de variata – cu putin efort poti gasi aproape orice. Totul e simplu, pana in momentul in care trebuie sa platesti. Cat de sigur esti ca nu ai fost pacalit?

Pana nu demult, contravaloarea  produselor achizitionate online se achita in sistem ramburs, in momentul primirii coletului sau prin plata in avans prin virament bancar . Romania a adoptat sistemul platilor online prin card de credit sau debit, modern si comod. Insa acesta prezinta o serie de riscuri pe care utilizatorii ar trebui sa le ia in calcul inainte de efectuarea oricarei tranzactii.

De exemplu, e posibil sa achizitionati niste produse care nu va vor fi livrate. De asemenea, ceea ce cumparati nu va corespunde cu ceea ce primiti.

Riscati sa nu va primiti produsele in timpul specificat pe site sau sa aveti probleme cu utilizarea cardului.

Pentru a va tine la adapost de aceste riscuri, trebuie doar sa tineti cont de niste reguli ale cumparaturilor si tranzactiilor online.

Alege un site de incredere

Daca ai accesat un site de care nu ai mai auzit niciodata, nu te increde in tot ceea ce e scris. Incearca sa te informezi si de la alti utilizatori daca au auzit de site-ul respectiv, daca au achizitionat produse prin intermediul acestuia si ce probleme au intampinat la primirea si achitarea produselor. Ca sa fii sigur ca site-ul apartine intr-adevar unei firme reale, obtine o adresa si un numar de telefon , in caz ca vei avea probleme mai tarziu.

Nu te increde in promisiuni

Exista foarte multe site-uri fantoma care par sa aiba oferta ideala: iti propun modalitati de a castiga bani multi printr-un efort minim, iti ofera un credit fara sa impuna conditii de acordare a acestuia sau au produse la o oferta incredibil de avantajoasa. Ar fi bine sa nu te increzi in ceea ce citesti, pentru ca esti in pericol sa faci o investitie pe care nu o vei mai recupera.

Intelege conditiile de achizitionare a produselor

O companie serioasa iti va oferi toate detaliile legate de achizitionarea unui produs si cum poti intra in posesia acestuia. Ar fi bine sa stii exact pretul total, timpul in care iti va fi distribuit, care sunt conditiile de returnare si termenul de garantie. Poti gasi toate aceste informatii pe pagina accesata. 

Nu te lasa influentat

Este posibil ca, la alegerea unui produs, sa ti se ceara sa platesti o suma de bani imediat, caci altfel pierzi oferta sau aceasta nu mai este valabila peste cateva minute. O companie serioasa nu va face presiuni asupra clientilor, ci le va da timp de gandire pentru a lua o decizie.

Protejeaza-ti informatiile personale

Nu te grabi sa oferi informatii despre contul tau bancar daca nu vrei sa efectuezi o plata online . Fii suspicios si nu iti lasa datele personale decat daca este absoluta nevoie.  De asemenea, printeaza pagina unde ai efectuat tranzactia si pe cele care includ conditiile de achitare si livrare.

Foloseste un card de credit

Plata cu un card de credit este cea mai sigura metoda de plata online. Suna la reprezentantul bancii de unde provine cardul si intreaba cum poti sa iti protejezi contul atunci cand faci cumparaturi pe internet.

Cand folosesti cardul online, uita-te in pagina web daca exista semnul unei chei sau al unui lacat (semn care demostreaza ca tranzactia este sigura si legala) sau daca este mentionat care sunt modalitatile companiei de a proteja platile online. Astfel, vei sti daca ai de-a face cu un site legal.

Daca te-ai confruntat cu situatii neplacute in achizitionarea produselor online, scrie-ne si impartaseste userilor experienta ta. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Sfatul expertului