Cresterea copilului

#bebelus #siguranta bebelus #calatoii #calatoie cu bebelusul

Siguranta bebelusului tau in calatorii: aspecte de care ar trebui sa tii seama

Siguranta bebelusului tau trebuie sa fie pe primul plan atunci cand calatoresti. Pentru ca cel mic depinde in totalitate de tine, este de datoria ta ca parinte sa ai grija sa nu i se intample nimic. Fie ca mergi cu masina, trenul sau avionul, trebuie intotdeauna sa fii pregatit cu tot ce trebuie pentru ca micutul sa fie in siguranta. Iata cateva aspecte de care trebuie sa tii seama.


Scaunul de masina

Este necesar si obligatoriu atunci cand ai un bebe in masina. Aminteste-ti de fiecare data ca, desi se simte mai bine in bratele tale, nu vei putea sa-l protejezi in caz de accident. Cumpara un scaun special, pe care trebuie sa-l porti intotdeauna in masina pana ce micutul va creste. Ai grija ca centura sa fie stransa si sa nu se miste, iar curelele scaunului sa fie prinse bine, dar nu extrem de strans de corpul bebelusului tau.


Reglarea temperaturii

Daca ai o masina cu temporizator de clima, este foarte bine. Inainte sa aduci bebelusul in masina trebuie sa incalzesti motorul, iar temperatura dinauntrul autoturismului nu va depasi 23 de grade. Copilul va fi dezbracat de haina groasa si va sta imbracat in ceva lejer.


Calatoria cu avionul

Poti calatori cu bebelusul tau inca de cand acesta are doua luni. Asigura-te ca ai rezervat locuri din timp, caci ei nu au voie sa stea pe locurile de langa iesirile de urgenta. Respecta orarul de zbor si fii la imbarcare la timp.

Foloseste-te din plin de caruciorul celui mic, pe langa faptul ca micutul tau va dormi linistit in el, vei putea sa mai cari cateva bagaje de mana. Poti preveni infundarea urechilor alaptandu-l sau oferindu-i o suzeta. Nu uita de servetele umede, pampersi, ceai etc.


Calatoria cu trenul

Pe distante mari, trenul este un excelent mijloc de calatorie cu bebelusul. Daca mergi pe distante lungi este indicat sa achizitionezi bilete la un vagon de dormit pentru a avea o calatorie cat mai odihnitoare. Fa-ti un bagaj special, dedicat numai micutului tau, in care sa ai mancare, creme, medicamente, servetele umede, servetele uscate, pampersi.

Vei avea nevoie si de haine pentru schimb. Ca si in avion, se recomanda sa-l imbraci in straturi si pe masura ce se face cald in vagon sa mai dai din bluzite jos. Daca esti fumator, abtine-te sa fumezi in acelasi compartiment cu bebelusul. Nu uita de jucarii.

Sursa foto: everydaylife.globalpost.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului