Cresterea copilului

#nunta #logodna #single bridezilla #planificare nunta

Single bridezilla, un nou fenomen al femeilor nelogodite

Se stie ca multe femei viseaza la nunta lor inca din copilarie. Insa anticiparea nuntii a dus la un nou tip de mireasa care este acum de actualitate, single bridezilla . Conform publicatiei Marie Claire, citata de Huffington Post, sunt tot mai multe femei care incep sa-si planifice nunta inainte de a fi fost cerute in casatorie si chiar inainte de a-si fi gasit un barbat. Este un lucru bun sau o moda daunatoare?
 

Single Bridezilla isi planifica nunta fara inel


Multe femei recunosc ca viseaza la propria nunta inca de cand erau doar niste fetite. Insa unele dintre ele sunt atat de indragostite de ideea de nunta incat nu asteapta sa se logodeasca pentru a incepe sa planifice ziua cea mare.

Noile "single bridezillas", cum au fost numite, au dosare in care aduna tot felul de informatii si produse pentru nunta visata, de la locatii pentru nunta la paleta de culori dorita, mancare, muzica, costumatia domnisoarelor de onoare etc. Unele dintre ele chiar si-au cumparat mai multe rochii de mireasa pentru a nu mai avea aceasta problema cand va veni vremea sa se casatoreasca.
 

Beneficii ale planificarii unei nunti din timp


Planificarea unei nunti este una dintre cele mai provocatoare si mai dificile sarcini cu care se confrunta cu cuplu. Detaliile extrem de numeroase legate de casatorie necesita mult timp, energie, concentrare, calm si, nu in ultimul rand, efort financiar.

O femeie pentru care nunta reprezinta un eveniment foarte important din viata ei poate sa-si faca documentatia din timp astfel incat sa realizeze un caiet de sarcini si sa-si noteze informatii care pot fi ponturi bune cand va veni momentul sa treaca la actiune.

In acest fel, nu va mai pierde timpul cu decizii care trebuie facute rapid si care implica riscul de a dezamagi atunci cand nu ai vreme sa analizezi bine lucrurile. Prin urmare, un mare beneficiu al unei planificari premature a nuntii il reprezinta schita nuntii dorite. Aceasta economiseste timp si micsoreaza nivelul de stres.

Un exemplu concret il reprezinta traditiile de la nunta. Multe cupluri se plang ca li se cere sa respecte tot felul de obiceiuri la propria lor nunta. Acestea pot fi notate si apoi se face o selectie in functie de gustul personal.
 

Riscuri ale planificarii unei nunti din timp


Pe de alta parte, niciun specialist in organizarea de nunti nu recomanda clientilor sa faca alegerile cu ani inainte de evenimentul propriu-zis deoarece produsele se demodeaza in timp, preturile nu mai sunt valabile si nici nevoile sau viziunea personala a mirilor nu mai este neaparat aceeasi.

Pentru femeile care isi planifica nunta inainte de a fi logodite este chiar periculos ca partenerii lor sa afle despre aceasta preocupare, deoarece exista riscul presiunii.

Psihologii in relatii recomanda ca efortul depus in organizarea nuntii sa nu fie niciodata mai mare decat efortul si preocuparea mirilor pentru propria lor casnicie. Nunta ramane un eveniment important, dar cu durata de o singura zi, in timp ce mariajul in sine este cel care conteaza cu adevarat.

Desi barbatii au pareri mai putin ferme asupra nuntii, trebuie luate in consideratie si gusturile si nevoile lor. Mirele poate sa aiba cu totul alte asteptarile de la propria nunta, comparativ cu ceea ce-si doreste partenera lui. Din aceasta cauza, planificarea prematura poate provoca dezamagire si stres in cuplu, odata ce are loc confruntarea ideilor celor doi parteneri.

Sursa foto: demersbanquethall.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului