Cresterea copilului

#somn diurn #somn de dupa-amiaza #importanta somn # somn copii #somn

Somnul de dupa-amiaza la copii: cat este de important

Multi parinti se confrunta cu refuzul copiilor de a dormi dupa-amiaza. Pentru unii copii plansetele si uretele sunt la ordinea zilei, si multi parinti cedeaza in fata acestora. Iata insa ce se intampla in momentul in care copilul sare peste aceasta etapa.

Pana la varsta de 6 ani, somnul la pranz, nu trebuie sa fie o optiune. De regula, copii de pana intr-un an pot dormi de pana la 6 ori pe zi. Pe masura ce cresc, necesitatea de a dormi este mai mica. De la doi ani, copii dorm in general, doar o singura data in timpul zilei.

Somnul poate devni optional dupa varsta de 7 ani, atunci cand organismul copiilor incepe sa functioneze asemanator cu al adultilor.

De ce este important somnul pentru copii

Somnul de dupa-amiaza la copii ajuta la dezvoltarea armonioasa a celor mici. Totodata, odihna diurna ajuta creierul sa functioneze mai bine.

Somnul de pranz previne instalarea stresului in organism, ajutand la relaxarea copilului. Acestia vor avea un comportament mai putin agitat pe parcursul zilei.

Lipsa somnului de dupa-amiaza afecteaza somnul de noapte. Copilul va adormi mai greu seara, mai tarziu si va avea un somn agitat. Acest lucru se intampla deoarece copilul este mult prea obosit, stresat si iritat din cauza oboselii survenite din cauza lipsei somnului diurn.

Ce este de facut

Fa-i copilului un program strict de somn de la varsta fragede. In acest fel ii va fi mai usor sa adoarma la pranz. Rutina este foarte importanta in viata celor mici.

Afla care sunt cauzele ce duc la refuzul copilului de a dormi si elimina aceste lucruri din "peisaj". Cei mai multi dintre copii refuza sa doarma deoarece isi doresc sa se joace sau sa se uite la televizor.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului