Cresterea copilului

#sanatatea muncii #alerte de sanatate #exercitii #obezitate #studiu #masa musculara #efecte #dieta #slabit #medicamente #steroizi

Studiu: Adolescentii iau steroizi si suplimente proteice pentru cresterea masei musculare

Adolescentii sunt din ce in ce mai interesati de felul in care arata si nu ezita sa apeleze la steroizi si la suplimentele proteice pentru a-si creste rapid masa musculara. Aceasta este concluzia unui nou studiu, intreprins de cercetatorii de la Academia Americana de Pediatrie.

Din cei 2.700 de adolescenti invitati sa participe la studiu, peste 90% dintre baieti si peste 80% dintre fete au afirmat ca fac constant exercitii fizice pentru cresterea masei musculare.


Steroizii si suplimentele proteice, prietenii adolescentilor

Pentru a ajunge rapid la rezultatele dorite, adolescentii nu ezita sa ia steroizi sau suplimente proteice. Aproximativ 35% dintre adolescentii care au participat la studiul Academiei Americane de Pediatrie au marturisit ca iau suplimente pe baza de proteine pentru a-si construi masa musculara. In randul adolescentelor, procentul este mai mic, de 21%.

Peste 4,5% dintre adolescenti au recunoscut ca apeleaza la steroizi pentru a-si mari masa musculara si peste 5,5% dintre ei au afirmat ca, la nevoie, consuma diverse alte substante care contribuie la cresterea musculaturii.


Adolescentii vor masa musculara mai mare de la varste din ce in ce mai mici

Studiul Academiei Americane de Pediatrie scoate la iveala un fapt ingrijorator in ceea ce priveste adolescentii si obsesia pentru corpul perfect. Din dorinta de a arata cat mai bine, adolescentii incep sa faca exercitii fizice pentru cresterea masei musculare de la varste din ce in ce mai mici, adica 13-14 ani.

Marla Eisenberg, expert in pediatrie la Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii din Minnesota, si-a exprimat ingrijorarea cu privire la comportamentul adolescentilor. Ea sustine ca daca baietii si fetele incep inca de la 13-14 ani sa isi mareasca masa musculara, pana la 18-20 de ani vor dezvolta o obsesie si mai mare fata de felul in care arata.


Partea buna: exercitiile fizice combat obezitatea

Cercetatorii de la Academia Americana de Pediatrie vad si partea plina a paharului in cazul adolescentilor care vor sa isi mareasca masa musculara: exercitiile fizice combat obezitatea si imbunatatesc starea de sanatate. Faptul ca adolescentii se preocupa din ce in ce mai mult de tonifierea corpului si nu urmaresc sa slabeasca pana ajung piele si os este un lucru imbucurator, spun cercetatorii.

Sursa foto: Sportpointer.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Sfatul expertului