Cresterea copilului

#varsta scoala # incepere an scolar #inscriere scoala

STUDIU La ce varsta e cel mai bine sa-ti dai copilul la scoala

Cine si-ar fi imaginat ca doua luni pot face diferenta intre un copil bun la scoala si unul slab la invatatura? O echipa de cercetatori americani a stabilit ca micutii care incep scoala mai tarziu se descurca mult mai bine la ore si sunt mult mai sociabili.

Exista insa si reversul medaliei, sustine echipa de cercetatori de la Universitatea Duke, din Carolina de Nord, care a studiat anul acesta fenomenul. Astfel, copiii care incep scoala mai tarziu sunt mai expusi, in perioada adolescentei, riscului de abandon scolar sau al savarsirii de fapte ilicite.

Potrivit cercetarii, copiii care implinisera varsta pentru gradinita cu doua luni inaintea inceperii cursurilor s-au descurcat mai bine cu invatatul si cu socializarea, iar cei ale caror zile de nastere au avut loc la doua luni dupa inceperea cursurilor s-au dovedit mai timizi si mai putin atenti.

Profesorul Philip Cook, autorul principal al studiului, sustine ca aceasta cercetare ofera o dovada ferma in sensul stabilirii unei legaturi de cauzalitate intre abandonul scolar si criminalitate si ca rezultatele studiului ar trebui luate in considerare in evaluarea reformelor din invatamant.

Sursa foto: bartimaeusquebec.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului