Cresterea copilului

#casa gonflabila #copii #joaca #accidente

Studiu: numarul accidentarilor in casele gonflabile pentru copii este in crestere

Numarul accidentarilor care survin in locurile de joaca gonflabile pentru copii a crescut alarmant in ultimii ani, arata un studiu intreprins de cercetatorii de la Spitalul de Copii Nationwide din Statele Unite ale Americii si publicat in revista "Pediatrics". Doar in 2010, peste 30 de copii au ajuns zilnic la urgente in urma unor accidente suferite in casele gonflabile.


Cei mai multi copii ajung la spital cu fracturi

Cu o pondere de 28%, fracturile ocupa locul 1 in topul accidentelor suferite de copii la locurile de joaca gonflabile, in timp ce luxatiile si entorsele reprezinta 27% din numarul total al accidentarilor.

Pentru a ajunge la aceste concluzii, cercetatorii au analizat toate cazurile de accidente la locurile de joaca gonflabile petrecute in perioada 1995-2010. Cei mai multi copii s-au accidentat la cap, gat si maini in timp ce se jucau alaturi de alti copii in casele prevazute cu loc pentru sarituri si tobogan.

Dr. Gary Smith, autorul studiului, sustine ca accidentarile in casele gonflabile pentru copii ar putea fi prevenite daca autoritatile ar impune mai multe reguli in ceea ce priveste securitatea.


Parintii trebuie sa-si supravegheze in permanenta copiii

Specialistii considera ca parintii trebuie sa-si supravegheze in permanenta copiii atunci cand acestia se joaca in astfel de locuri. Pana la varsta de 6 ani, copiii nu ar trebui lasati sa se joace in casele gonflabile de mari dimensiuni si mai ales nu ar trebui sa li se permita sa se joace alaturi de copii mai mari.

Riscul accidentarilor creste direct proportional cu numarul copiilor care se afla in casa gonflabila. De aceea, este indicat ca supraveghetorii sa limiteze numarul minorilor care se joaca in acelasi timp in casa. Din neatentie, ei se pot impinge, se pot ciocni si se pot accidenta in cadere.

Autorii studiului sustin ca este nevoie ca parintii sa le dea sfaturi copiilor inainte ca acestia sa urce in casele gonflabile. Cei mici trebuie invatati sa nu se grabeasca, sa nu se bage in fata celorlalti copii si sa foloseasca doar zona special destinata pentru joaca.

Sursa foto: abcnews.go.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare