Cresterea copilului

#cresterea copiilor #copii familii #familie_fericita #copii

STUDIU Numarul copiilor, secretul unei familii fericite!

Dupa 5 ani de studii, cercetatorii de la Universitatea Auckland, Noua Zeelanda, au ajuns la concluzia ca familiile care au cel putin patru copii sunt mai fericite, comparativ cu celelalte.

Oamenii de stiinta au intervievat sute de familii aflate in diverse situatii: mame sau tati singuri, soti cu un singur copil, soti cu mai multi copii si soti de acelasi sex. Ei au avut in vedere sprijin pe care parintii il primesc din partea societatii, cat de multumiti sunt de viata lor, cat de usor se adapteaza sau trec peste situatiile dificile dar si cat de multa incredere au in sine.

Coordonatorul studiului, dr Bronwyn Harman, a constatat ca parintii cu patru sau mai multi copii s-au declarat cei mai multumiti pe toate planurile.

De asemenea, copiii din familiile numeroase au afirmat ca au invatat sa fie mai responsabili de fratii mai mari care, la randul lor, contribuie la cresterea celor mici aproape in aceiasi masura precum parintii.

Pe de alta parte, sotii de acelasi sex s-au dovedit a fi cel mai putin preocupati de perceptiile publicului despre ei. „Ei trebuie sa faca eforturi foarte mari pentru a avea copii, asa ca acesti copii sunt foarte foarte doriti. Deseori, cand partenerii de acelasi sex au un copil se simt de parca ar fi tras lozul cel mare” a explicat dr Harman.

La polul opus, cei mai nefericiti si nemultumiti de vietile lor sunt tatii singuri.

Sursa foto: Hepta


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului