Cresterea copilului

#parinti #copii #povesti #casnicie #tati #treburi casnice #diviziunea muncii

Studiu: Parintii ar trebui sa faca treburile casnice impreuna

Vrei sa ai o relatie frumoasa si sanatoasa in sanul familiei tale? Atunci ai grija ca sotul tau sa petreaca timp de calitate cu copiii si, in acelasi timp, sa-ti fie alaturi si la treburile casnice. Cel putin aceasta este concluzia unui studiu publicat recent in "Journal of Family Issues", o revista care analizeaza din punct de vedere stiintific mariajul si viata de familie.

Astfel, s-a demonstrat ca un cuplu fericit este acela format din parteneri care lucreaza benevol la treburile casnice, in special cand barbatii se implica in acelasi numar de activitati ca si sotiile lor.

"Nu conteaza cine ce a facut, ci cat de satisfacuti sunt oamenii cu responsabilitatile impartite. Astfel, sotiile care muncesc alaturi de sotii lor sunt mult mai multumite sub acest aspect", a declarat Erin Holmes, profesor la Brigham Young University, coautor al studiului.

Sotia, de cinci ori mai multe treburi casnice decat sotul

Alte studii ale acelorasi cercetatori au aratat ca, dupa nasterea bebelusului, viata parintilor se schimba dramatic in ceea ce priveste responsabilitatea casnica. Astfel, in timp ce munca tatilor acasa se dubleaza, mamele sunt cele care duc greul si fac de cinci ori mai multe treburi casnice decat inainte.

"Atunci cand sotiile sunt multumite in ceea ce priveste diviziunea muncii, amandoi sotii au un mariaj mai reusit", a mai spus Erin Holmes.

Tatii trebuie sa petreaca mai mult timp cu cei mici

Recentul studiu, care a inclus 160 de cupluri, a descoperit ca cel mai important lucru pentru o casnicie fericita este ca tatii sa petreaca un timp cat mai placut alaturi de copiii lor. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, specialistii au masurat implicarea tatilor in mai multe feluri, de la timpul petrecut la joaca alaturi de cei mici si pana la momentele in care se ocupa cu educatia lor.

"Ceva simplu, precum citirea unei povesti seara inainte de culcare sau faptul ca sunt intrebati cum a decurs ziua pentru ei, poate duce la o relatie sanatoasa", a spus si Adam Galovan, un alt cercetator.

Cei mai multi parinti care au participat la studiu aveau intre 25 si 30 de ani, iar toate cele 160 de cupluri aveau copii a caror varsta nu depasea 5 ani.

Sursa foto: naldzgraphics.net
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare