Cresterea copilului

#risc #sarcina #parinti #copii #comportament #invatare #tratamente #infertilitate #probleme de fertilitate

Studiu: Problemele de fertilitate ale parintilor, cauza afectiunilor neurologice ale copiiilor

Infertilitatea reprezinta incapacitatea unui cuplu de a concepe un copil, desi incearca de cel putin sase luni. Pentru a rezolva aceasta problema, exista tratamente ajutatoare, insa, potrivit unui studiu recent, copiii ai caror parintii au avut probleme in a-i concepe pot suferi de afectiuni neurologice usoare.

Infertilitatea, si nu tratamentul acesteia - o problema reala

Acest studiu s-a realizat pe un esantion de 206 copii ai caror parinti au avut nevoie de o perioada indelungata de timp pentru concepere. Dintre acestia, 122 au fost conceputi cu ajutorul unui tratament de fertilitate si 87 au fost conceputi in mod natural. La varsta de doi ani, copiii au fost supusi unor teste pentru a le fi evaluate functiile motorii, reflexele, postura si capacitatea de coordonare.

Potrivit studiului, riscul ca cel mic sa sufere de probleme neurologice usoare este mai ridicat cu 30% la femeile care s-au chinuit mai mult pentru a ramane insarcinate.

Cuplurile ai caror copii au aceste probleme s-au chinuit, in medie, 4 ani, pentru a reusi sa conceapa copilul. Potrivit specialistilor, cauza pentru aceste probleme este infertilitatea, si nu tratamentul pentru aceasta.

Studii anterioare au aratat faptul ca unele tratamente de fertilitate cresc riscul complicatiilor, cum ar fi nasterea prematura, greutatea scazuta la nastere si malformatii congenitale.

Probleme de comportament si de invatare

Rezultatele studiului nu sunt totusi alarmante, intrucat doar 10 copii dintre cei care au fost examinati au avut probleme neurologice usoare, iar sase au avut probleme neurologice grave.

Copiii cu probleme neurologice usoare nu au deficiente notabile care sa le afecteze viata de zi cu zi, insa pot avea probleme de comportament si de invatare mai tarziu.

Oamenii de stiinta au mentionat ca vor mai efectua cercetari inainte de a trage o concluzie definitiva in legatura cu aceasta problema.

Un studiu publicat anul trecut a aratat ca fertilizarea in vitro poate duce la dezvoltarea malformatiilor congenitale la copiii, insa acest risc este cauzat de factori legati de parinti, cum ar fi varsta mamei sau complicatiile sarcinii.

Ssursa foto: jezebel.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului