Cresterea copilului

# sugestii cadouri #cadouri pentru cei mici #cadouri copii

Sugestii de cadouri pentru cei mici

Momentele in care primesc daruri sunt cu siguranta printre cele mai asteptate de copii, iar bucuria pe care ei o exprima cand ajung sa isi despacheteze surprizele este nepretuita. Indiferent de ocazie, mezinului familiei ii vin rapid idei mai mult sau mai putin trasnite in materie de cadouri, dar daca sugestiile lui nu te inspira intotdeauna, poti cauta optiuni pe internet.

 

Noi iti propunem cateva idei de cadouri menite sa le stimuleze creativitatea celor mici, dar si suficient de atractive pentru ca ei sa nu se plicitseasca repede.

Jocuri educative

De ce sa nu iti inveti copilul sa citeasca, sa socoteasca sau sa faca sport in timp ce se joaca? Ii poti oferi celui mic un echipament sportiv pentru a-l incuraja sa fie activ si disciplinat, carti de colorat 3D, puzzle-uri creative sau jocuri pentru memorie si imbunatatirea limbajului. Recomandate sunt si jocurile de echipa, care il vor incuraja sa socializeze cu copii de varsta lui si care totodata ii vor dezvolta spiritul competitiv.

Plastilina de modelaj

Inventata de profesorul William Harbutt in anul 1897, plastilina de modelaj a devenit rapid una dintre jucariile favorite ale copiilor, fiind foarte utila si pentru adulti in diferite domenii. Cu ajutorul plastilinei, copiii pot crea de la cele mai simple obiecte pana la structuri complexe. Astazi, plastilina de modelaj este disponibila intr-o multitudine de variante atractive, avand texturi diferite pe care copilul tau le poate utiliza pentru o gama foarte variata de proiecte. In plus, pentru fiecare tip de plastilina exista accesorii specifice, cu care aceasta poate fi taiata si modelata.

Seturi distractive

Toti ne dorim sa ne personalizam locuinta dupa bunul plac. Un copil este cu atat mai entuziasmat cand camera lui arata exact asa cum isi doreste, asa ca ajuta-l sa o decoreze si fa-i cadou un set care ii va stimula creativitatea. Fie ca ii oferi o colectie cu printese sau supereroi, postere cu personajele sale favorite din desene animate, litere cu care sa-si scrie numele pe pereti, stickere cu animale, tapet cu motive geometrice colorate sau alte obiecte distractive, incearca sa imbini utilul cu placutul si sa alegi cadouri care au si rol educativ pentru cel mic.

Jucarii interactive

Nu putem ignora faptul ca tehnologia joaca un rol important in viata noastra si a copiilor nostri, ramanand insa constienti de impactul nefavorabil pe care aceasta il poate avea cand este folosita excesiv. Chiar daca incerci sa iti obisnuiesti copilul sa fie cumpatat si sa isi diversifice metodele de joaca, evitand contactul permanent cu gadget-uri si device-uri electronice, uneori poate fi util sa ii faci cadou jucarii interactive care sa il ajute sa se familiarizeze cu tehnologia, cum sunt, de pilda, jucariile cu senzori care pot comunica cu telefonul mobil sau cele care pot fi controlate prin telecomanda.

Kit-uri artistice

Copiilor le place sa joace diferite roluri, iar acestea ii ajuta uneori sa dezvolte pasiuni pe care mai tarziu le pot transforma cu succes in meserii. Pictorul, actorul si muzicianul sunt trei dintre ipostazele favorite ale unui copil, iar pentru fiecare dintre acestea exista jucarii pe care i le poti face cadou celui mic pentru a-l ajuta sa se exprime mai bine din punct de vedere artistic. Ii poti oferi cadou instrumente muzicale miniaturale, set cu sevalet si instrumente pentru pictura sau costume care imita aspectul personajelor sale favorite din povesti, filme si desene animate.

Indiferent de cadoul pe care i-l oferi copilului tau, asigura-te ca acesta este util din punct de vedere educativ si suficient de atractiv pentru ca cel mic sa nu se plicitseasca inca din primele zile. Plastilina de modelaj, de exemplu, este o alegere buna pentru ca ofera diversitate foarte mare in privinta obiectelor pe care cel mic le poate crea, oferindu-i totodata posiblitatea sa devina din ce in ce mai creativ.

Sursa foto: unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului