Cresterea copilului

Tandretea intareste relatia cu copilul tau. Iata ce au descoperit oamenii de stiinta

40% dintre copiii din SUA nu relationeaza bine cu parintii lor. Acestea sunt concluziile uimitoare trase de cercetatatorii americani implicati in analiza relatiei pe lunga durata dintre copii si parinti. Studiul poate fi catalogat drept unul cu efect global atata vreme cat cauzele dezechilibrului emotional si al disfunctionalitatii relatiei parinte-copil sunt saracia, ignoranta si stresul. Iata ce trebuie sa faci pentru a pastra o relatie stransa cu copiii tai.

Teama si neincrederea se intaleaza de timpuriu

Patru din zece copii din Statele Unite duc o viata marcata de frica alaturi de parintii lor sau nu au incredere in acestia, sustin cercetatorii de la Universitatea Princeton. Pe de alta parte, alte studii indica o crestere a numarului de parinti nepregatiti sa-si creasca pruncul in contitii optime.

"O treime dintre cuplurile americane nu stiu ce vor de la bebelusii lor si se dovedesc neinstruite in cresterea unui copil", se arata intr-un studiu complementar desfasurat la Universitarea din Rochester. Senzatia de nesiguranta familiala a copiilor se instaleaza din primii ani, concluzioneaza cercetatorii.

Factorii negativi, combatuti de tandrete

Principalele cauze indentificate de cercetatori pentru situatia creata in randul familiilor americane par sa fie saracia, ignoranta si stresul. Un sfert dintre copii americani sustin ca parintii lor nu le indeplinesc nevoile specifice varstei lor, in timp ce alte 15 procente sustin ca isi evita parintii pe cat posibil pentru a nu mai asista la scenele declansate de maturi.

"Combaterea acestor factori se poate face prin simpla atingere sau mangaiere a nou nascutului. Gesturile facute de parinti induc senzatia de siguranta pentru copil", sustin cercetatorii din Princeton.

Dezechilibrul incepe de la sase luni

Bazele relatiei parinte-copil se cladesc la varsta frageda, intre sase luni si un an, releva studiul. Cercetatorii au determinat aceasta perioada analizand reactiile bebelusilor la intrarea in camera unui parinte sa a unui strain. "Faptul ca se intampla atat de devreme ar trebui sa fie un semnal de alarma pentru parinti", au mai spus reprezentatii echipei care a efectuat studiul.

Sursa foto: scienceofrelationships.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului