Cresterea copilului

#telefon mobil #mobil copil #telefon copii

Telefonul mobil la scoala: pro si contra

Copiii din generatia actuala sunt la curent cu tot ce inseamna tehnologie, iar cei mai multi dintre ei, au deja telefoane inca din clasele primare. Este adevarat ca tu, in calitate de parinte, te gandesti ca telefonul mobil este un lucru de care copilul trebuie sa beneficieze. In plus, in acest fel, tii mereu legatura cu el.

Dincolo de aceste aspecte, detinerea unui telefon mobil de catre elev vine insotita de cateva argumente pro si contra.
 

Argumente PRO


Comunicare mai buna - in momentul in care copilul are telefon mobil, il poti suna si ii poti da mesaj oricand, stabilind o conexiune mai puternica. In plus, ii poti da anumite vesti care nu mai suporta amanare, puteti face planuri pentru sfarsitul zilei sau il poti ruga sa indeplineasca anumite lucruri despre care ai uitat sa ii vorbesti in cursul zilei trecute.

Situatii de urgenta - imagineaza-ti ca se poate intampla sa intervina o situatie de urgenta in cazul copilului tau. Se simte, rau, s-a pierdut, a avut o altercatie etc. In acest caz, un telefon mobil este de mare ajutor.

De asemenea, tot in situatiile de urgenta, copilul tau poate suna fara probleme la politie, pompieri, salvare etc. Totusi, invata-l sa foloseasca aceste numere doar in situatii de urgenta si nu pentru a face glume.

Ajutor pentru scoala - telefoanele noi, chiar si cele care nu au o tehnologie inovativa, au clculator si chiar acces la internet. In acest fel, copilul tau va avea posibilitatea de a da mai mult randament si de a fi mult mai interesat de anumite materiile predate la scoala.
 

Argumente CONTRA


Distragerea atentiei - un copil care are telefon mobil, este foarte tentat sa se joace cu acesta in loc sa acorde atentie lectiei predate.

Utilizare ilegala - un telefon mobil care ofera accesul la internet, este o tentatie pentru copil sa triseze la lucrari si teste.

Situatii periculoase - cel mai puternic argument contra telefoanelor mobile la scoala, este faptul ca detinerea unui astfel de aparat il poate pune pe copil in pericol. Mai exact, detinerea unui telefon mobil, poate naste invidie, gelozie, si ostilitate, situatii care pot merge pana la furt si violenta fizica.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului