Cresterea copilului

#filme romanesti #maria mirabela #veronica #amintiri din copilarie #filme copii

Top 4 cele mai frumoase filme romanesti pentru copii

 

Zane, licurici, broscute, omizi si aventurile a doua fetite. Astfel suna una dintre cele mai frumoase povesti ale copilariei. "Maria Mirabela" este unul dintre filmele care a incantat copilaria a milioane de micuti in anii '80 si continua sa o faca si astazi. Iata si alte filme romanesti pe care orice copil ar trebui sa le vada!

 

 

1 Maria Mirabela

"Maria Mirabela" a aparut in 1981 si este unul dintre filmele romanesti pentru copii care a tinut in fata ecranelor atat prichindeii, cat si adultii. Micutii sunt incantati de efectele animate, dar si de jocul actoricesc. In acest film, cele doua fetite, Maria si Mirabela, pornesc intr-o aventura in care reusesc sa comunice si sa se imprieteneasca cu diferite animale. La peste 30 de ani de la lansare, filmul se numara in continuare printre preferintele copiilor.

2 Veronica

Un alt film care arata lumea de basm in care traiesc copii este "Veronica". Lansat in 1972, filmul spune povestea Veronicai, o fetita zvapaiata care traieste intr-o casa de copii. La varsta de 5 ani, fetita primeste din partea Zanei Zanelor o "traistuta fermecata" care ii poate indeplini toate dorintele. Exista insa o conditie pe care fetita trebuie sa o respecte: sa fie cuminte, ascultatoare si prietenoasa. Pentru ca isi incalca promisiunea facuta, "traistuta" o paraseste.

Intristata peste masura, Veronica pleaca in cautarea "traistutei fermecate". De aici incepe adevarata aventura. Fetita intra in padurea fermecata, unde cunoaste o alta lume, cea a basmelor. In calatoria ei intalneste personaje fantastice, precum Vulpea cea sireata, fiorosul Motan Danila, Corbul, Licuriciul intelept, soricelul Aurica si iepurasi.

Calatoria initiatica o va ajuta pe Veronica sa aprecieze mai mult valorile umane. Filmul este si astazi foarte apreciat de copii, care invata lectii importante despre prietenie, intelepciune si curaj.

3 Veronica se intoarce

Povestea Veronicai a fost atat de apreciata, incat in 1973 a aparut "Veronica se intoarce". Fetita isi continua aventura prin padure si se reintalneste cu personajele imaginare. Muzica si voia buna definesc si acest film, care ii incanta pe micuti.

4 Amintiri din copilarie


"Amintiri din copialrie" reprezinta ecranizarea celor mai frumoase intamplari din opera cu acelasi nume a lui Ion Creanga. Nica, personajul principal al acestui film, este un copil nazdravan care intra in tot felul de buclucuri pe care tot singur trebuie sa le rezolve.


Sursa foto: cinemarx.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului