Cresterea copilului

#fundatii #donatii #imparte.ro #fundatii caritabile

Top 7 fundatii pentru copii si tineri

Fundatii pentru copii si tineri? Merita un click sa intri pe imparte.ro si sa donezi pentru fundatiile caritabile din Romania!

Pentru ca noi iti usuram cautarile, am facut topul celor 7 fundatii din Romania cu programe pentru copii si tineri. In timp ce motoarele de cautare (Google, de exemplu) iti poate fi de folos, iti ofera diversitate si flexibilitate pentru a gasi fundatii caritabile, mai este bine de stiut ca exista imparte.ro, cel mai mare portal de donatii online, cu peste 144 de fundatii caritabile din Romania inscrise pe site, care au nevoie de ajutorul tau.

Imparte.ro te ajuta sa donezi pentru o cauza in care crezi, in cadrul unei campanii sau eveniment, pentru anumiti beneficiari, in functie de patru tipuri de donatii: bani, obiecte, felii de paine si sange. Sta in alegerea ta sa vrei sa ajuti fundatiile caritabile din Romania.

Top 7 fundatii pentru copii si tineri:

1. Fundatia COTE


Fundatia COTE are sediul central in Iasi iar domeniu principal de activitate presupune desfasurarea programelor pentru copii si tineri. Fundatia ofera urmatoarele tipuri de servicii:

- Gazduire temporara in sistem protejat, a tinerilor care parasesc sistemul de protectie a copilului
- Formare teoretica si practica a deprinderilor de viata independenta
- Suport material si financiar
- Suport pentru integrarea profesionala si mentinerea unui loc de munca
- Consiliere psihologica si sociala
- Burse pentru tineri proveniti din centrele de plasament care isi continua studiile in invatamantul postliceal si universitar
- Socializare si timp liber

Fundatia COTE este membra www.imparte.ro de mai bine de un an, si are nevoie de:

- Donatii de 200 de felii de paine
- Donatii in bani
- Donatii in obiecte: produse de igiena, haine, incaltaminte, lenjerii de pat, obiecte de uz casnic
 

2. Fundatia ASCENDENT


Asociatia ASCENDENT a fost infiintata in anul 2000 si ofera in prezent servicii de socio-educationale pentru 150 copii proveniti din familii vulnerabile social in cadrul unei retele de Centre educationale ASCENDENT aflate in judetul Ilfov si in Bucuresti. Fundatia Ascendent este membra imparte.ro de un an, iar sediul central este in Bucuresti.

Printre serviciile oferite de fundatie in sprijinul beneficiarilor sai, amintim:

- Servicii de educatie, socializare si consiliere oferite intr-o retea de Centre educationale ASCENDENT
- Acordarea de burse scolare pentru elevi cu performante scolare foarte bune
- Programe de voluntariat pentru copii si tineri

Fundatia ASCENDENT are nevoie de:

- Donatii in felii de paine
- Donatii in bani
- Donatii in obiecte: Rechizite, materiale pentru pictura, papetarie, dulciuri, sucuri, apa minerala, fructe, materiale sportive, jocuri


3. Asociatia Nationala pentru Copii si Adulti cu Autism Filiala Arges



Asociatia Nationala pentru Copii si Adulti cu Autism Filiala Arges este o asociatie nonprofit care isi propune sa promoveze drepturile si interesele persoanelor cu autism si ale familiilor acestora. Prin actiunile sale, asociatia urmareste ca acestea sa:

- beneficieze de servicii de calitate si adecvate nevoilor lor
- sa sensibilizeze Societatea romaneasca vis-a-vis de problematica autismului
- sa ofere servicii de diagnosticare si interventie timpurie in scopul dobandirii abilitatilor necesare pentru a putea deveni autonomi, pentru a putea socializa, a se integra in invatamantul prescolar si scolar de masa pentru educatie si locuri de munca adecvate in conditiile egalitatii de sanse pentru “normalizare”, cat si pentru o viata demna si fericita.

Asociatia Nationala pentru Copii si Adulti cu Autism Filiala Arges este proaspat infiintata, lucreaza cu copii cu autism de doi ani, si este membra imparte.ro de un an.

Asociatia Nationala pentru Copii si Adulti cu Autism Filiala Arges are nevoie de 1000 de felii de paine.


4. Fundatia Inima de Copil

 

Fundatia Inima de Copil ofera servicii sociale directe, printre care exemple bune sunt administrarea caselor de tip familial pentru copii orfani si abandonati, servicii de integrare sociala si profesionala pentru copii si tineri in situatii de risc, tineri cu dizabilitati; consiliere si sprijin pentru familii in situatii de risc, etc, dar si instruire pentru specialistii care lucreaza in domeniul social, advocacy si lobby pe probleme locale si regionale care afecteaza copiii si familiile.

Sediul central al Fundatiei Inima de Copil se afla in Galati, iar beneficiarii sai sunt copii si familii in dificultate, copii si tineri cu dizabilitati, tineri institutionalizati. Fundatia Inima de Copil este membra imparte.ro din 28 iulie 2011.

Fundatia Inima de Copil are nevoie de:
- Donatii in felii de paine
- Donatii in bani
- Donatii in obiecte: jocuri, materiale educative, echipamente pentru recuperare fizica , consumabile pentru activitati de art-terapie
 

5. Fundatia Cuvantul Intrupat


Fundatia Cuvantul Intrupat a fost infiintata in 2001 in Galati de catre un grup de voluntari romani si americani, Fundatia Cuvantul Intrupat a lucrat initial cu copiii si tinerii care traiau si cerseau pe strada, iar in prezent fundatia ii sprijina pe cei mai vulnerabili dintre copiii aflati in situatii de risc, cei care petrec timp pe strada, tinerii aflati in aceeasi situatie si familiile sarace.

Printre serviciile oferite de Fundatia Cuvantul Intrupat amintim educare, asistenta si ingrijire, consiliere psihologica pentru copil si familie, reintegrare familiala si comunitara, socializare si petrecerea timpului liber.

Fundatia Inima de Copil este alaturi de imparte.ro din 20 iunie 2011 si are nevoie de:

- Donatii in felii de paine
- Donatii in bani


6. Asociatia pentru Dezvoltare Durabila si Integrare Profesionala (ADDIP)


Asociatia pentru Dezvoltare Durabila si Integrare Profesionala (ADDIP) ofera servicii de consiliere individuala si de grup Coaching, Mentoring Activitati informale Training si Educatie Orientare Profesionala .

In ceea ce priveste activitatile informale, activitatile ADDIP au la baza increderea, respectul si acceptarea neconditionata. Si toate acestea se pot dezvolta si mai bine prin activitati informale de genul: excursii, tabere, activitati sportive, jocuri de grup si alte activitati sociale.

ADDIP este membra imparte.ro din 6 septembrie 2011 si ii uram bun venit in Portalul caritatii!

ADDIP are nevoie de:

- Donatii de 500 de felii de paine
- Donatii in bani
 

7. Asociatia Maini Intinse


Scopul principal al Asociatiei Maini Intinse este de a oferi persoanelor aflate in dificultate ajutor temporar din punct de vedere social, educational, medical. Programele sunt profilate pe nevoile beneficiarilor copii, tineri si familiile acestora.

In prezent, asociatia are un Centru Multifunctional de Asistenta Sociala Aproape de Tine in Tulcea. Un numar de aproximativ 100 de copii beneficiaza saptamanal de o activitate sportiva cu jocuri pe 4 echipe, combinata cu o activitate de lucru manual pe teme cu caracter educational.

Zilnic, pe perioada anului scolar, asociatia are in ingrijirea sa un numar de 15 copii ce beneficiaza de consiliere pedagogica, ajutor in efectuarea temelor, hrana calda (2 mese principale pe zi), suport financiar si medical.

Asociatia este in parteneriat cu diferite institutii guvernamentale si organisme private in scopul colaborarii pe diferite segmente sociale. Prin parteneriatele realizate se doreste contribuirea la bunul mers al vietii comunitatii si crearea de oportunitati pentru schimbare pozitiva a tinerei generatii.

Asociatia Maini Intinse este cea mai noua fundatie inscrisa pe imparte.ro, din 3 octombrie 2011 si are nevoie de:

- Donatii obiecte: panou cos de baschet pentru exterior, utilare baie copii cu handicap, vas WC persoane cu handicap


Acesta a fost topul celor 7 fundatii implicate in programe pentru copii si tineri. Daca vrei sa faci si mai multe fapte bune, nu uita sa rasfoiesti toate fundatiile caritabile din Romania, care desfasoara programe pentru copii si tineri. Multe click-uri!

Citeste articolul pe Imparte.ro - Cum sa donezi inteligent.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare