Cresterea copilului

#jucarii copii #jucarii #alegere jucarii copii

Toysmall - Activitatea principala a copiilor este jocul

Activitatea principala a copiilor este jocul, prin intermediul caruia se realizeaza treptat dezvoltarea intelectuala a lor. Educatia copiilor este extrem de importanta iar parintii pun mare accent pe acest aspect. De aceea copiii trebuie sa fie inconjurati cu jucarii care sa le permita dezvoltarea deoarece chiar prin simpla manipulare acestora, cei mici vor avea foarte multe de invatat. Exista o gama vasta si variata de jucarii educative cu ajutorul carora copiii de la varste foarte fragede vor putea invata diverse lucruri precum: denumirea acestora, forme, culori, actiuni, sunete, miscari, toate acestea contribuind la cunoasterea detaliate a mediul inconjurator.

 

Tehnologia din ziua de azi poate parea o modalitate mai simpla de a educa si creste un copil insa cu cat un copil isi va petrece mai mult timp la televizor sau stand la calculator nu va reusi sa isi dezvolte inteligenta la fel ca unul care va desfasura activitati specifice si educative, care sa ii stimuleze capacitatea de a-si folosi creativitatea.

Imbogatirea experientei senzoriale cu ajutorul jucariilor distractive contribuie la randul lor la perfectionarea organelor de simt, la imbogatirea senzatiilor si perceptiilor, la formarea reprezentarilor. 

Din fericire pentru parintii care realizeaza importanta unei bune educatii, pe piata au aparut numeroase jucarii copii care vin in intampinarea nevoilor parintilor de a oferi copiilor o jucarie care in acelasi timp este si distractiva, insa are si rolul de a le stimula creativitatea.  Exista studii in acest sens, care au demonstrat ca cei mici trebuie sa isi foloseasca imaginatia de la o varsta cat mai frageda, pentru ca pe viitor sa fi capabili sa se adapteze si sa se descurce in diverse situatii intampinate.

De-a lungul timpului desenele au reprezentat o metoda destul de buna si eficace de a-i invata pe cei mici animalele, culorile, formele, etc., insa acestea reprezinta o forma indirecta de a asimila diverse cunostiinte. Este mult mai usor ca cei mici sa identifice diverse lucruri, daca acestea sunt palpabile.

Cu siguranta fiecare parinte isi doreste un copil destept si care sa faca fata tuturor situatiilor in care este pus. O educatie corespunzatoare incepe de la cele mai fragede varste si trebuie sa fie integrata si in momentele de joaca. Scopul lor nu e de a-l tine ocupat pe cel mic, ci acela de a-i oferi o experienta unica cu jucariile si de a-l educa in acelasi timp. Si poate cel mai important, jucariile te vor ajuta sa creezi o legatura intre tine si el, deoarece sunt lucruri pe care le veti face impreuna.

Jucariile educative reprezinta un mijloc distractiv pentru copii de a-si dezvolta abilitatile fizice si de a spori creativitatea. Jucariile au fost folosite cu scop educational inca de pe vremea marilor filozofi Aristoten si Platon, care considerau ca copilul trebuie scutit de invatatura si de munci grele pentru a avea timp de joaca si de experimentare. In ziua de azi exista o gama vasta di variata de jucari cu scop educational, acestea avand o mare importanta in dezvoltarea celor mici. Beneficiile achizitionarii acestor jucarii pornesc de la experienta distractiva pe care o ofera copiiilor, cat si parintilor acestora si pana la educatia si abilitatile pe care le dobandesc acestia in urma folosii lor. Acest tip de jucarii pot ajuta la dezvoltarea abilitatilor precum impartirea, jocul in grup, asteptarea randului, fiind concepute pentru a spori alfabetizarea, memoria, coordonarea ochi-mana si multe altele.

Mai multe detalii pe: toysmall.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare