Cresterea copilului

#sarcina #insarcinata #gravida #sex #bebelus #copil #sanatate #parinti

Un test de sange poate determina sexul copilului

Cercetatorii olandezi au descoperit o metoda simpla prin care se poate determina cu precizie sexul bebelusului, inca din primele saptamani de viata. Un test de sange poate sa indice cu o acuratete de 100% care va fi sexul copilului.
 

 

Studiul a avut loc in Olanda in perioada 2003 – 2009 si a inclus 201 de femei insarcinate . Conform doctorului Peter Scheffer, testul devine deosebit de important in identificarea bolilor ereditate transmise pe linie materna sau paterna, care ar putea fi tratate chiar inainte de a se naste copilul, in perioada sarcinii.

In plus, testul este mult mai sigur decat metodele invazive, precum testul amniocentezei, pentru ca elimina riscul avortului spontan .

Desi autorul studiului este incantat de noua metoda de aflare a sexului bebelusului, primele critici nu au intarziat sa apara. Initial, testul a fost conceput pentru a fi util parintilor care se confrunta cu boli genetice ce ar putea fi transmise mai departe copilului lor.

Medicii de la Universitatea din Pennsylvania declara insa ca aceasta procedura este lipsita de etica – daca aceasta metoda elimina riscul avortului spontan, atunci ar trebui folosita in cazul tuturor mamicilor care vor sa determine sexul copilului. In caz contrar, celelalte mamici care folosesc metodele obisnuite se vor expune in mod constient riscului unui avort spontan , chiar si atunci cand ar putea face o alegere mai sigura.

Producatorii prefera insa o abordare mai comerciala, asa ca se asteapta ca testul descoperit de catre cercetatorii olandezi sa dea lovitura si sa ajunga in curand intr-o forma accesibila, care sa revolutioneze lumea testelor de sarcina efectuate acasa, teste care in prezent nu au o acuratete de 100%.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului