Cresterea copilului

#bebelusi #aer conditionat bebelusi #sfaturi bebelusi

Utilizarea aerului conditionat in camera bebelusului

Bebelusii si copiii fac fata cu greu temperaturilor ridicate din timpul verii, asa ca au nevoie de o solutie rapida. Astfel, aerul conditionat este cea mai simpla si buna metoda de a-i racori pe micuti. Totusi, pentru ca aerul conditionat este o sabie cu doua taisuri, trebuie sa acorzi o atentie foarte mare utilizarii aparatului atunci cand vorbe vorba despre copii.

Acestia sunt mult mai sensibili decat adultii, iar problemele pe care le pot intampina din cauza aerului conditionat sunt destul de grave.

In primul rand este foarte important ca incaperea in care sta copilul sa nu fie cea in care se afla si aerul conditionat.

Ideal ar fi ca aparatul sa se afle intr-o alta camera sau pe hol, in apropiere de camera micutului. Este foarte riscant ca micutul tau sa stea in bataia aerului conditionat - acesta se poate imbolnavi, poate raci la plamani sau poate face sinuzita.

De asemenea, filtrele de aer de la aerul conditionat trebuie curatare periodic, chiar si mai des decat recomanda producatorul. Vei observa ca filtrele respective sunt foarte murdare chiar si dupa o luna, iar toate acele microparticule de praf pot ajunge in sistemul respirator al copilului tau.

Poti curata si singur filtrele de aer externe. Dupa ce le dai jos nu trebuie decat sa le inmoi in apa cu detergent si sa le speli bine cu o periuta (cum sunt cele pentru unghii).

In acelasi timp, un sfat deosebit de important este sa lasi geamul din camera copilului intredeschis, chiar si in timpul functionarii aerului conditionat, astfel incat aerul imbacsit sa fie eliminat si sa fie mereu filtrat unul proaspat.

Atentie! Oricat de cald ar fi afara, nu incerca sa formezi in casa o temperatura mai mica de 25 de grade.

Dezavantaje ale utilizarii aerului conditionat in camera copilului

utilizarea frecventa a aparatului de aer conditionat poate avea consecinte grave pentru sanatatea copilului daca nu este reglat si curatat asa cum trebuie. Nu uita sa mentii o temperatura de 25 de grade celsius si sa te asiguri ca acesta nu bate niciodata direct spre copilul tau.

De asemenea, un alt dezavantaj al utilizarii aerului conditionat este acela ca pe masura ce va creste, micutul tau nu va tolera foarte bine caldura atunci cand va sta afara. Va transpira foarte mult, se ma simti slabit si poate avea chiar si stari de lesin. Din aceasta cauza, utilizarea unor alte aparate de racit reprezinta o varianta mai buna.

Alte variante pentru aerul conditionat

Ventilatorul este o optiune buna in cazul in care nu vrei sa folosesti aerul conditionat pentru a reduce temperaturile din camera copilului tau. Totusi, nici acesta nu trebuie sa bata direct catre micutul tau pentru ca poate provoca probleme respiratorii si chiar dureri de cap. Este adevarat ca ventilatorul nu se poate compara cu aerul conditionat ca si capacitate de racire, insa in lipsa de altceva este destul de bun.

Dezumidificatorul

Dezumidificatorul este o alta varianta foarte buna pentru camera copilului. Prin simplul fapt ca reduce umiditatea, dezumidificatorul are puterea de a reduce considerabil nivelul de caldura dintr-o locuinta.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare