Cresterea copilului

#vacanta 1 mai #vacanta copii # actrivitati copii # plimbari copii

Vacanta de 1 Mai, activitati distractive pentru copii

Vacanta de 1 Mai isi intra foarte curand in drepturi si este un prilej fantastic de distractie nu doar pentru parinti, ci si pentru copii. Avand in vedere ca anul acesta, zilele libere vor fi ceva mai multe la numar si veti avea parte de un weekend prelungit cu cel putin doua zile, profitati de ele pentru a petrece timpul in familie si pentru a organiza tot soiul de activitati distractive pentru cel mic. Iata cateva idei sugestive, care garanteaza bunadispozitie si distractia prichindelului vostru!
 

Vacanta la mare sau munte


In vacanta de 1 Mai, majoritatea oamenilor ia drumul marii, ca in fiecare an, iar o alta parte, merge pe calea muntelui, la aer curat si iarba proaspat rasarita din pamant.

Pe oricare dintre cai ati apuca-o, micutul vostru va fi incantat de asemenea petrecere a timpului liber si se va distra copios.
 

Plimbari si jocuri in parc


Vremea se anunta frumoasa si insorita in aceste cateva zile de vacanta, deci un prilej bun pentru toti copiii sa ia cu asalt, alaturi de parinti, parcurile din orasul lor.

Puteti petrece o zi superba si plina de distractie si relaxare mergand cu rolele, cu bicicleta, jucand badmington, jocuri cu mingea sau stand la terase, pe malul lacurilor din aceste locatii.
 

Tur al orasului


De 1 Mai, copilul se mai poate bucura de ceva distractii in aer liber, dar facand un tur al orasului.

Gandeste-te la cateva puncte sau zone-cheie (parcuri, cladiri istorice, arhitecturi valoroase etc.) pe care le-ati putea cerceta in acea zi, chiar daca nu vizitati obiective turistice.

Cu siguranta ca prichindelul tau nu cunoaste toate parcurile frumoase din oras sau parti spectaculoase ale lui, special amenajate, cu valoare culturala sau istorica.
 

Muzee /expozitii / obiective turistice importante din oras


Intr-alta zi din minivacanta, eventual alta decat 1 Mai (cand toate obiectivele turistice sunt, probabil, inchise) puteti planifica vizite pe la muzee, expozitii sau targuri care se organizeaza in oras.

Ganditi-va la una dintre zile si incepeti sa va distrati dinainte, concepand impreuna cu copilul o harta a orasului in care locuiti si desenand si punctand toate obiectivele pe care vreti sa le bifati in acea zi (Muzeul Antipa, Taranului Roman, de Istorie, de Geografie etc.).

Prefaceti-va apoi ca sunteti turisti si vizitati-le, faceti poze si invatati-l pe copil informatii pretioase despre cladirile si zonele pe care le frecventati.
 

Distractie la iarba verde


Daca nu mergeti la munte sau la mare, puteti petrece o zi linistita si relaxata la padure, la iarba verde, un alt obicei des-intalnit pe la noi cu ocazia acestei sarbatori.

Padurea este ideala pentru ca micutul tau sa exploreze natura si sa joace diverse jocuri in aer liber. Si jocurile relaxante de carti, remi, sah, table etc. sunt o idee excelenta.
 

Gradina zoologica / botanica


Rezervati-va una dintre zile pentru a merge cu prichindelul la unele dintre cele mai frumoase si apreciate de cei mici obiective turistice ale orasului: Gradina Zologica si cea Botanica.

Micutii vor fi extaziati de speciile diferite de animalute de la Zoo si vor fi fermecati de culorile si paleta larga de modele de flori si plante de la Botanica.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului