Cresterea copilului

#gravida #yoga #yoga gravida #perioada prenatala #beneficii yoga

Yoga in perioada prenatala - beneficii

Sedintele prenatale de yoga aduc o serie de beneficii femeilor care se pregatesc sa aiba un copil. Acestea au efect atat la nivelul organismului si sanatatii fizice, cat si la nivelul sanatatii psihice, motiv pentru care poti fi facute atat inainte de a ramane insarcinata, cat si in perioada sarcinii, dar numai la recomandarea sau cu aprobarea medicului care te supravegheaza.

Descopera mai multe informatii despre beneficile de care te poti bucura daca practici yoga in perioada prenatala .


Imbunatateste circulatia sanguina


Yoga este recunoscuta pentru faptul ca stimuleaza si imbunatateste circulatia sanguina in intreg organismul. In timpul sarcinii, retentia de apa este un lucru inevitabil, insa cu ajutorul sedintelor de toga acest lucru nu va mai fio problema.

Exercitiile de yoga reduc retentia de apa, umflarea si inflamarea din zona picioarelor. Ina cest fel se reduce mult din disconfortul unei femei gravide.


Mareste flexibilitate

 

Unul dintre beneficiile majore ale sedintelor de yoga pentu femeile gravide este ca acestea din urma pot deveni mult mai flexibile. Mai alex intr-o perioada in care femeile se plang de dureri si de faptul ca se misca destul de greu. Yoga ajuta la intinderea controlata a muschilor si la redarea sau marirea nivelului de flexibilitate.

Femeile care sufera de dureri de spate sunt primele care vor simti beneficiile exercitiilor yoga. In plus, yoga imbunatateste pozitia si diminueaza durerile de spate care apar, inevitabil, mai ales spre finalul perioadei de sarcina.


Alunga stresul


Bunastarea fizica este de mare ajutor si contribuie semnificativ la bunastarea psihica. In timpul sarcinii, din cauza tulburarilor si modificarilor hormonale, femeile se pot confrunta cu mici depresii. In aceasta situatie exercitiile de yoga au efect de relaxare si de indepartare a stresului prin miscare fizica si exercitii de flexibilitate.

Mai mult decat atat, exercitiile de yoga sunt de mare ajutor si in prevenirea greturilor matinale si a durerilor de cap de care se plang adesea femeile insarcinate.


Imbunatateste gradul de oxigenare

 

In sedintele de yoga sunt integrate si o serie de exercitii de respiratie care imbunatatesc oxigenarea creierului si a intregului organism. Aceste exercitii sunt benefice atat pentru sanatatea mamei, cat si pentru cea a fatului.


Te pregateste pentru momentul nasterii

 

Una din tehnicile de yoga care se predau femeilor insarcinate este aceea de localizare a tensiunii din corp si de eliberare a acesteia. Aceasta este una dintre principalele beneficii ale cursurilor de yoga din timpul sarcinii. Astfel, in momentul nasterii nu te vei simti tensionata si vei reusi sa controlezi cat mai bine orice contractie. Exercitiile constante de yoga te vor ajuta sa suporti mai bine momentul nasterii.

Acestea sunt doar cateva dintre beneficiile pe care exercitiile de yoga ti le vor aduce in timpul sarcinii. Totusi, este obligatoriu sa discuti cu medicul si sa il intrebi daca sarcina ta nu prezinta problema si ti se permite sa faci astfel de exercitii fizice.


Sfaturi!


Nu uita sa optezi pentru lectiile de yoga special destinate femeilor insarcinate. Daca in timpul exercitiilor simti dureri sau disconfort, intrerupe-le imediat activitatea si mergi la un control medical.

In timpul si imediat dupa exercitiile de yoga se recomanda sa consumi multe lichide (apa plata, de preferat), astfel incat sa iti mentii organismul hidratat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare