Activitati pentru copii

#kendama #nisip kinetic #jocuri pentru cei mici #jocuri pentru copii #zile ploioase #ploaie #jocuri

3 jocuri excelente pentru cei mici in zilele mohorate de weekend

Zilele ploioase de weekend te tin in casa? Copiii sunt cei mai afectati de aceasta problema. Ii poti tine insa ocupati cu cateva jocuri adecvate varstei, care le stimuleaza si capacitatea de concentrare sau abilitatile creative. Iata trei jocuri pe care trebuie sa le ai si tu la indemana in aceste zile.

Kendama

Kendama este un nume de joc si totodata denumirea instrumentului cu care se realizeaza jocul. Kendama, jucaria din lemn cu trei cupe in care poti sa prinzi o minge, a fost inventata pentru coordonarea miscarilor corpului cu privirea. Ministerul Educatiei, Sportului si Culturii din Japonia a organizat in anul 1876 o competitie de kendama la care puteau sa participe copii din scoala generala. Concursul s-a organizat de atunci in fiecare an si a devenit popular si in restul lumii.

De aici a plecat si ideea ca jucaria a fost inventata in Japonia, dar provenienta sa adevarata nu este cunoscuta.

Jocul kendama presupune aruncare mingii si prinderea ei in bat sau in una din cele trei cupe, iar pentru a putea folosi sutele de tehnici de prindere jucatorul trebuie sa isi coordoneze miscarile intregului corp.

Ca mai toate jocurile de orgine asiatica sunt concepute sa solicite intelectul.

Kendama este un joc util atat pentru copii cat si pentru adulti. Acest joc ajuta la cresterea capatitatii de concentrare, antreneaza atentia si ajuta la o buna coordonare ochi-mana. In plus si muschii fini ai mainii sunt antrenati. Nedezvoltarea acestor muschi duce la un scris urat, insa putini sunt cei care realizeaza ca muschii fini si scrisul au legatura intre ele.

Nisip kinetic

Copilul tau adora sa se joace cu nisipul? Atunci trebuie sa ai in casa nisip kinetic. Nisipul kinetic este in acest moment in primele trei cele mai preferate jucarii din lume, preferat atat de copii, cat si de cei mari, deoarece este ecologic, non-toxic, potrivit atat printre jucariile de acasa, cat si la gradinita sau in parc. Este kinetic - adica se lipeste de el, dar nu si de tine! Asa ca se scurge lent, se misca si se "topeste" in fata ochilor tai. Se prelinge printre degete ca un material vascos, dar iti lasa mainile curate si uscate.

Nisipul kinetic este primul material care aduce experienta nisipului umed de plaja chiar in camera de joaca.

Contine 98% nisip pur si un ingredient creat cu tehnologie patentata, care ii confera o maleabilitate uimitoare, inspirand miscare si fluiditate. In plus, are o textura asemanatoare miezului de paine pufos, nu se lipeste pe maini, nu murdareste si nu se usuca.

Nisipul kinetic este catifelat, placut la atingere, incurajand dezvoltarea abilitatilor tactile si de motricitate fina. Modelarea cu ajutorul palmelor sau a varfurilor degetelor ofera o experienta relaxanta si creativa atat copiilor, cat si adultilor.

Este recomandat atat pentru joaca libera, cat si pentru activitati dirijate de educatori, părinti sau terapeuti. De asemenea, este recomandat si pentru adulti, ajutand foarte mult la relaxare si reducerea nivelului de stres.

Covorasul muzical

Covorasul muzical este destinati copiilor cu varste cuprinse intre 1 si 3 ani. Covorasul Ferma Animalelor este una dintre primele jucarii pe care trebuie sa le aiba un copil. Aceasta jucarie stimuleaza auzul si ii invata pe cei mici sa fie atenti la ce se intampla in jurul lor. Covorasul muzical este produs din materiale sigure, fiind frumos colorat in nuante vibrante ce vor capta rapid atentia copiilor. Covorasul care care imprimate diferite animale specifice fermei, scoate sunete specifice acestora, la atingere.

Sursa foto principala: hepta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele