Activitati pentru copii

#curiozitati lego #lego #jucarii #stiai ca

7 lucruri absolut uluitoare despre jucariile Lego

Daca te-ai jucat cel putin o data cu jucariile Lego, stii foarte bine ca acestea sunt perfecte pentru orice varsta, fiindca iti lasa libertatea de a construi exact lumea pe care tu ti-o imaginezi. Plus ca sunt multe povesti interesante ce ti se arata alaturi de super-eroi, personaje malefice si o multime de obiecte, cladiri si masinarii, pe care tu trebuie sa le construiesti de la 0.

Ce-ar fi daca ai sti mai multe despre universul Lego? Ei bine, afla ca ti-am pregatit mai jos 7 lucruri absolut uluitoare despre creatiile producatorului danez, asa ca nu iti dorim altceva decat lectura placuta si spor la joaca!

1. Cel mai valoros brand din 2017

Conform revistei Forbes, Lego a fost desemnat cel mai valoros brand al anului trecut, suclasand astfel branduri deja celebre pentru pozitiile fruntase din acest top, precum Apple sau Coca-Cola. Pentru formarea acestui clasament au contat indicatori precum: perceptia consumatorilor despre brand, suma investita in marketing si veniturile.

2. "Sistemul Universal"

O piesa realizata in anul 1958 se va imbina perfect cu o piesa realizata in anul 2018. Motivul este unul extrem de simplu: Sistemul Universal este designul patentat al jucariilor Lego, pentru ca orice piesa sa se poata potrivi fara probleme cu o alta, realizata cu cinci decenii mai tarziu.

3. Turn din piese Lego de 30 m

stiai ca cel mai inalt turn realizat din piese Lego a avut o inaltime de 30 de metri? 465.000 de piese Lego au fost utilizate pentru realizarea acestui record, turnul urias fiind de fapt catargul unei corabii de pirati. Locul in care s-au toate intamplat toate acestea: LEGOLAND California.

4. 3.3 milioane de piese pentru o casa

In anul 2009, omul de televiziune britanic James May a construit o casa realizata doar din piese Lego, in marime naturala. Pentru a fi gata, s-au folosit 3.3 milioane de piese Lego, iar casa dispunea de o baie si dormitor cu pat, foarte inconfortabil de altfel, avand in vedere din ce era construit.

5. Imprimanta Braille din piese Lego

Un pusti de 12 ani din California a impresionat o lume intreaga atunci cand a realizat o imprimanta functionala Braille. Shubham Banerjee s-a folosit de un set Lego MINSTORMS EV3 care costa doar 350$ pentru a construi un produs ce se vinde chiar si cu 2500$. Ideea i-a venit dupa ce tanarul a dat intamplator peste un pliant in care se cereau donatii pentru ajutorarea persoanelor nevazatoare.

6. Arta Lego

O multime de artisti isi construiesc astazi cariere fulminante in jurul celebrelor piese Lego. Printre cei mai cunoscuti oameni care dau viata unor adevarate opere de arta, doar cu ajutorul micutelor caramizi colorate, se numara si Sean Kenney. Avand clienti in intreaga lume, de la oameni simpli la multinationale, Sean spunea intr-un interviu: "Spre deosebire de arta clasica, arta Lego ii inspira pe cei mici si le ofera o idee despre cat de creativi pot fi cu ajutorul acestor jucarii."

7. Cele mai multe cauciucuri din lume

Nimeni nu ii intrece pe cei de la Lego, atunci cand vine vorba de numarul de cauciucuri realizate intr-un an. Marii jucatori de pe piata anvelopelor, precum Bridgestone, Pirelli sau Yokohama se recunosc invinsi de cele aproximativ 380 de milioane de cauciucuri pe care Lego le produce anual, pentru toate jucariile din portofoliul sau.

Sursa foto: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente-pentru-tine-si-copilul-tau