Activitati pentru copii

#familie cu copii #activitati iarna #activitati copii

8 activitati pe care le poti face iarna cu copiii

Primii fulgi de zapada s-au aliniat la start, iar gerul ne-a facut deja sa tremuram semn ca iarna abia acum isi intra in drepturi. E momentul perfect pentru a iesi cu copiii afara, pentru ca sunt o multime de activitati de facut iarna, la aer curat. Puteti sta si in casa, caci nu veti avea motive de plictiseala.

 

Iata cateva activitati perfecte pentru zilele de iarna:

Mergeti la sanius

Copiii sunt fascinati de zapada. Ei parca nici nu simt frigul si sunt atat de simpatici cand au nasul si obrajorii rosii! Imbraca-i bine, dar suficient de lejer incat sa se poata misca si scoate-i la sanius. Chiar daca nu mergeti pana la munte, un parc prin apropiere tot vei gasi.

Mergeti la patinoar

Peste tot s-au deschis patinoare, atat in aer liber, cat si in spatii acoperite. Chiar daca cel mic nu stie sa patineze inca va fi incantat sa invete sa alunece in voie. Varsta de 4-5 ani e ideala pentru a incepe chiar niste cursuri de patinaj. Inchiriaza echipamentul complet, inclusiv cu genunchere si casca, pentru a te asigura ca cel mic nu se raneste.

Faceti un om de zapada

Atat copiii, cat si oamenii mari se bucura sa faca oameni de zapada. Daca a nins suficient cat sa se astearna zapada, acesta este cel mai bun moment pentru a face un om de zapada. Implica-l cat mai mult pe copil in gasirea accesoriilor pentru decorarea lui. Pune-le la incercare imaginatia.

Incepe o bataie cu bulgari

Iesi cu copiii intr-un parc si, la un moment dat, loveste-l usor pe unul dintre ei cu un bulgare de zapada. Vei vedea cat de repede vor intra in joc si cum nu vor mai conteni bataia cu zapada. Copiii sunt incantati sa faca astfel de lucruri interzise in alte conditii.

Construiti un iglu

Pune-i pe cei mici sa construiasca impreuna cu tine un iglu. Sau cel putin o cazemata, asa cum faceam si noi cand eram copii. Vor fi extrem de incantati sa aiba unde sa se ascunda.

Coaceti turta dulce

Daca temperatura de afara este prea scazuta, atunci e mai bine sa tii copiii in casa. Exista o multime de activitati de interior foarte interesante. Spre exemplu, puteti face turta dulce. Copiii adora sa se joace cu faina, sa framante aluat si apoi sa ii dea fel si fel de forme. Cel putin doua ore vei reusi sa ii tii concentrati la treaba.

Invata copiii sa coasa sau sa tricoteze

Ce moment mai bun sa inveti sa tricotezi un fular decat o iarna geroasa. Cumpara lana colorata si un rand de andrele si invata-l pe cel mic sa tricoteze. Se va bucura sa vada cum, din mainile lui, iese ceva frumos.

Arata-i fotografii din copilaria ta

Daca tot stati in casa, la caldura, scoate din sertar albumul de fotografii din copilarie. Povesteste-i copilului cum era atunci cand erai mic, cine sunt rudele din fotografie, astfel incat sa invete arborele genealogic.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele