Activitati pentru copii

#creativitate copii #activitati copii #comunicare copii #ateliere copii

Ce aflam despre micutii nostri de la atelierele pentru copii

Din ce in ce mai multi parinti isi duc copiii la ateliere educative, creative si recreative. Aceste activitati le sunt de folos atat copiilor, cat si parintilor, care isi pot cunoaste astfel mai bine copiii. Unii parinti sunt chiar suprinsi sa descopere ca, la ateliere, copiii lor sunt degajati si relaxati, creativi si energizati de activitatile propuse, in conditiile in care educatorii de la gradinita sau de la scoala le spun parintilor ca au niste copii absenti, introvetiti si ca nu participa cu entuziasm la activitati.

Irina B., mama Adelinei, o fetita de 4 ani si jumatate (foto), era convinsa ca fetita sa are probleme de concentrare si o banuia de lipsa de incredere in sine. Din fericire, dupa doua ore petrecute la cursul de comunicare smARTkid, trainerii i-au spus Irinei ca “problema” Adelinei este emotivitatea, in niciun caz deficitul de atentie sau neincrederea in sine.

“Adelina si-a dus la bun sfarsit toate sarcinile, a fost extrem de cooperanta. Un copil care nu are incredere in sine nu ar incepe sa se implice din start. Este un copil pozitiv: la partea in care a trebuit sa-si aleaga o Emotie, a ales Bucuria. Atunci cand a trebuit sa-si imagineze finalul unei povesti, a ales un happy end. In plus, culorile folosite in desene (foto) exprima echilibru”, explica Livia Lucan-Arjoca, cea care a pus bazele proiectului smARTkid.

Ateliere de confectionat povesti

Scriitori contemporani, care tin aceste cursuri, inteleg mai bine ca oricine ca “povestile copiilor spun aproape totul despre nevoile lor de afectiune, conectare si recunoastere. Ii ajuta sa se simta bine in pielea lor, sa isi comunice starile si sa fie empatici”.

Copiii care iubesc povestile, care vorbesc mult, care au o imaginate surprinzatoare, gasesc la ateliere un mediu ideal in care sa se exprime si sa isi foloseasca "darul", care in alte conditii se poate irosi.

“Pentru copil este important sa primeasca feedback si din alte medii, nu doar din partea gradinitiei/scolii si a familiei. La atelierelele de scriere creativa, unde activitatile de comunicare sunt stimulate cu ajutorul jocurilor, miscarii si confectionarii de obiecte, copilul este pus in situatia sa -si imagineze, sa creeze dar si sa execute sarcini, sa isi mentina concentrarea, sa socializeze si sa faca echipa in mod spontan sau organizat cu alti copii, sa se exprime in pubilic si sa isi sustina punctul de vedere. Toate acestea intr-un mediu in care nu exista constrangeri, iar copilul se simte liber si incurajat sa-si manifeste personalitatea”, adauga Livia Lucan-Arjoca.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele