Activitati pentru copii

# jucarii de exterior copii # jucarii de exterior #jucarii copii #jucarii

Cele mai atractive jucarii de exterior pentru copii! Ii vor tine departe de ecrane

Vara este momentul in care copiii au mult timp liber pe care il petrec in special in fata ecranelor. Jucariile de exterior sunt perfecte pentru a limita cat mai mult interactiunea cu dispozitivele mobile, televizorul sau calculatorul, care le strica ochii copiilor, dar au si o multime de alte contraindicatii.

In plus, jucariile de exterior mai au un beneficiu pentru copii. Pe langa faptul ca ii ajuta sa petreaca cat mai mult timp in aer liber, ii “obliga” sa faca miscare fara sa simta asta ca pe o cerinta din partea parintilor.

Iar acum, dupa ce aproape un an de zile au fost nevoiti sa-si petreaca timpul liber in casa, din cauza coronavirusului, este cu atat mai important sa profiti de faptul ca micutii pot iesi afara si se pot juca fara probleme.

Iata cateva exemple de jucarii de exterior pentru copii pe care i le poti lua micutului tau si pe care acesta le va adora!

Tricicleta

Pentru copiii de gradinita, o tricicleta este ideala pentru a-i ajuta sa petreaca mai mult timp in aer liber si pentru a-i ajuta sa faca miscare. Folosind tricicleta de la varste fragede, pe masura ce creste, tranzitia la bicicleta se va face mult mai usor. Copilul invata de timpuriu cum sa-si mentina balansul si are o mai buna coordonare in momentul in care trece la bicicleta cu roti ajutatoare si apoi la bicicleta clasica.  

Cutia cu nisip

Copiii mici adora sa se joace in nisip. Prin urmare, daca stai la curte, o cutie cu nisip este ideala pentru acestia. Aceste cutii vin in numeroase forme, marimi si culori, astfel incat sa fie cat mai atractive. Poti cumpara o astfel de cutie in forma clasica, patrata sau dreptunghiulara, sau in forma de testoasa, urs sau alte animale pe care copiii le adora. Micutii tai vor adora un astfel de loc de joaca exterior si vor petrece mai mult timp in aer liber.

Zmeu

Fie ca mergi in parc alaturi de copii, fie in vacanta la mare sau la munte, unde are suficient spatiu pentru a inalta un zmeu, micutii vor fi incantati de aceasta activitate. Aceste jucarii de exterior ne-au fascinat copilaria si continua sa ii fascineze si pe copiii nostri. Manuirea unui zmeu ajuta la dezvoltarea coordonarii mana-ochi in cazul copiilor. In plus, un zmeu in forma de bufnita (sau alte animale) va fi cu adevarat fascinant pentru copii. 

Trotineta

Trotinetele sunt la mare cautare in sezonul cald. Trotinetele clasice sunt ideale pentru ca micutii tai sa faca miscare si sa se bucure de aerul liber. Alege insa o trotineta clasica, nu una electrica, deoarece trotineta din urma, pe langa faptul ca nu il ajuta pe copil sa faca miscare, poate fi si foarte periculoasa din cauza vitezei pe care o prinde si a faptului ca un copil nu o poate coordona cum trebuie. Pana la varsta adolescentei, cel putin, este ideal sa foloseasca o trotineta clasica.

Piscina

Copiii adora sa petreaca timp balacindu-se. Si ce loc mai bun pentru a face asta decat in propria curte? In functie de varsta copilului poti alege o piscina mai mica sau mai mare, in care acesta sa se poata juca in siguranta si cand nu este supravegheat. O piscina de mici dimensiuni este ideala pentru copiii de gradinita. Pe masura ce micutul creste si invata sa inoate poti opta pentru o piscina mai mare. Iar daca iti faci probleme cu depozitarea acestora pe timp de iarna, nu trebuie sa-ti faci griji. Alege un model gonflabil care poate fi usor de depozitat in cele mai mici spatii.

Trambulina

O trambulina este ideala pentru a fi montata in curte. Copiii pot face miscare in aer liber fara probleme. Iar daca vrei sa te distrezi si tu impreuna cu acestia, este ideal sa alegi o trambulina mai mare. Ai grija insa ca trambulina aleasa sa dispuna de plase de siguranta pe margini, pentru ca micutul sa nu cada si sa se raneasca. Tambulinele sunt ideale ca jucarii de exterior copii 2 ani. Prin urmare, acestea pot fi folosite de la varsta de doi ani si pana la varsta adulta.

Avioane electrice

Daca micutul tau adora avioanele, ii poti cumpara un avion electric. Aceste jucarii electrice de exterior ii va motiva pe copii sa lase ecranele si sa petreaca mai mult timp in aer liber. Chiar daca in cazul unei jucarii de exterior electrice copiii nu fac multa miscare, ii ajuta sa-si dezvolte coordonarea si atentia.

Din fericire, nu trebuie sa cheltui bani multi pe jucarii pentru exterior. Magazinele online au periodic oferte pentru astfel de jucarii si poti gasi oricand jucarii de exterior ieftine, pentru copiii tai.

Sursa foto: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente-pentru-tine-si-copilul-tau