Activitati pentru copii

#jucarii copii #jucarii periculoase #copilarie #jocuri

Cele mai periculoase jucarii pentru copii. Atentie mare ce ii cumperi!

Parintii sunt tentati sa le cumpere copiilor orice jucarie isi doresc. Daca cel mic o vrea, o obtine fie prin plansete, fie prin santaj emotional. Cedand insistentelor copiilor, cei mari nu se mai uita la felul in care sunt realizate jucariile, la cat de periculoase ar putea fi.

Tocmai de aceea, iti vom spune in continuare care sunt jucariile carora ar trebui sa le acorzi cea mai mare atentie la achizitionare.

Jucarii cu elice

Elicopterele si alte jucarii cu elice sunt destinate in principal adolescentilor. Copiii mici, sub 10 ani, nu pot sa se joace in mod adecvat cu acest tip de jucarie si risca oricand sa isi prinda degetele intre lamelele elicei.

Truse medicale

Unul dintre cele mai fascinante jocuri pentru cei mici este reprezentat de trusa medicala. In functie de producator, unele dintre aceste truse sunt atat de bine realizate incat chiar si parintii sunt fascinati de aceste piese in miniatura. Totusi, este riscanta utilizarea acestor piese marunte de catre copiii mici. In cazul lor, o "procedura medicala" se poate termina cu partile mici blocate in nas sau in gat. In plus, astfel de jocuri trezesc interesul unui copil pentru seringi reale, foarfece si pastile.

Colacul de salvare

Aripioarele gonflabile sau colacul din plastic umplut cu aer nu garanteaza siguranta in apa, intrucat copilul poate aluneca usor din colac, spre exemplu, sau se poate intoarce cu capul in apa, astfel ca utilizarea acestor piese se poate dovedi riscanta. Mai mult, plasticul din care sunt fabricate poate contine ftalati, fenol si hexanona, compusi chimici toxici care pot cauza iritatii de lunga durata ale pielii.

Jucariile cu baterii

Bateriile rotunde plate seamana cu bomboanele, iar copilul va dori sa le guste. Marimea si forma lor permit o inghitire usoara, iar litiul din interiorul acestora poate provoca otraviri grave si arsuri. Tocmai de aceea trebuie sa alegi jucarii ale caror bateriile sunt protejate cu capacele din plastic fixate cu suruburi.

Arme de jucarie

Copiii neglijeaza adesea distanta de la care ar trebui sa se traga si alte masuri de siguranta pentru armele de jucarie. Ca urmare, jucariile care trag cu orice tip de munitie, chiar si apa, devin o cauza a leziunilor faciale, in special la nivelul ochilor. Cumpara arme de jucarie care au si ochelari de protectie sau cumpara ochelarii separat.

Cum sa alegi o jucarie sigura

Marimea. Orice jucarie nu trebuie sa fie mai mica de 6 cm si cu latimea mai mica de 3 cm. Daca jucaria este rotunda, aceasta nu trebuie sa aiba dimensiuni mai mici de 5 cm.

Culoare. Evita jucariile foarte colorate. Cele care au un galben stralucitor sunt cel mai putin indicate, intrucat sunt sanse mari sa aiba plumb in continutul lor.

Forma si material. Jucaria nu trebuie sa aiba margini ascutite sau gauri ori spatii in care degetul copilului poate ramane blocat. Incearca sa alegi jucarii din lemn, care nu sunt vopsite sau lacuite.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele