Activitati pentru copii

#concurs copii #amenajare camera copil #concurs #copii #camera copii

Concurs pentru copiii pasionati de arhitectura, ce vor sa-si reamenajeze camera

"De-a arhitectura in camera mea" este un concurs dedicat copiilor creativi, cu varste cuprinse intre 11 si 15 ani. Concursul este destinat tinerilor pasionati de arhitectura ce vor sa-si reamenajeze camera.

Proiectul organizat de De-a Arhitectura isi propune sa le ofere copiilor un Ghid practic de informatii si inspiratii care sa ii ajute sa isi reamenajeze camera.

"Aflati intr-un moment de profunde schimbari, perioada de preadolescenta, copiii simt nevoia schimbarii camerei in care locuiesc. Asa cum hainele nu le mai sunt potrivite ca dimensiuni, asa cum au renuntat la multe din jucariile din prima copilarie, acum au nevoie sa isi adapteze si spatiul noii lor personalitati, sa isi amenajeze camera dupa gustul, visele si gandurile lor.", declara arhitectul Corina Croitoru, membru fondator De-a Arhitectura si coordonator al proiectului "De-a arhitectura in camera mea".

Ajutati de De-a Arhitectura, copiii (cu acordul parintilor) au ocazia sa paseasca intr-o noua lume, aceea a arhitecturii si design-ului de interior si primesc imboldul de a trece de la idei la proiect si la punerea in practica. Acestia vor primi un Ghid practic cu idei care sa ii inspire, sa le stimuleze creativitatea si sa ii indrume in aventura realizarii unui proiect pentru camera lor. Alaturi de acest material didactic, primii trei clasati in concurs vor avea ocazia sa primeasca premii constand in materiale de constructii: placi de gips-carton fono-absorbante si rezistente la uzura (de la Siniat) si vopsea ecologica fara miros pentru pereti si mobilier (de la Duraziv). Toti copiii participanti la concurs vor primi sfaturi din partea Asociatiei De-a Arhitectura pentru a-si realiza proiectul De-a arhitectura, de-adevaratelea.

Arhitectele Maria Cristina Gavozdea, Oana Paval si Claudia Bingol au conceput un format accesibil copiilor de aceasta varsta, atat ca limbaj, cat si ca imagini folosite. Ghidul "De-a arhitectura in camera mea" nu ofera o solutie, ci mai multe, o cale pe care daca copiii o vor urma, vor gasi solutia personala. Copiii vor gasi in ghid informatii despre lumina, acustica, materiale, texturi si culori, dar si fise de lucru, isi vor face releveul camerei lor si tabele de estimare a timpului si bugetului. Acestia sunt incurajati sa isi dea frau liber imaginatiei si sa isi inceapa aventura amenajarii camerei lor.

Dupa parcurgerea Ghidului "De-a arhitectura in camera mea", copiii, inscrisi de parintii lor in concurs, vor face un scurt video, de 1 minut, ce va fi incarcat pe YouTube, folosind denumirea "De-a arhitectura in camera mea DAICM008" (numar de concurs generat in formularul de inscriere al parintelui) si tag #CameraMea. Link-ul filmului va fi trimis pe adresa corina@de-a-arhitectura.ro, iar filmul va contine motivatia pentru care doresc sa isi schimbe camera si va prezenta propunerea lor, prin diverse tehnici, realizata dupa ce au studiat Ghidul "De-a arhitectura in camera mea".

Concursul va fi derulat pana la data de 25 iulie 2017, ora 23:59:59. Castigatorii vor fi anuntati pe site-ul si pagina de Facebook a Asociatiei De-a Arhitectura la data de 28 iulie 2017. Membrii juriului sunt: arh. Claudia Bingol si arh. Corina Croitoru din partea Asociatiei De-a Arhitectura, Manuela Martin (Duraziv) si Bogdan Tulbure (Siniat).

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele