Activitati pentru copii

#noaptea vrajiotoarelor #halloween #spectacol #copii

Copiii sunt asteptati sa sarbatoreasca Halloweenul la "Noaptea Vrajitoarelor"

Cei mici sunt asteptati sa sarbatoreasca Halloweenul la "Noaptea Vrajitoarelor". Opera Comica pentru Copii (OCC) orgnizeaza o serie de spectacole itinerante in care copiii vor face cunostinta cu vrajitoarele si cu alte personaje negative din povestile OCC.

 

Jucata doar pe parcursul a doua zile, seria spectacolelor "Noaptea Vrajitoarelor" este prilejul unei intalniri unice cu personajele negative din povestile Operei Comice pentru Copii. Pe 27 si 28 octombrie, incepand cu ora 19:00 si pana la miezul noptii, la fiecare sfert de ora, micii si marii spectatori vor avea ocazia sa faca un tur complex in spatele cortinei, de aproximativ 45 de minute fiecare, presarat cu o multime de surprize si momente artistice sustinute de talentatii artisti ai Operei Comice - solisti vocali, balerini, actori si muzicieni.

Pe 28 si 29 octombrie, copiii sunt invitati la un prim spectacol dintr-o serie de trei intalniri muzicale pregatite de OCC impreuna cu grupul medieval Truverii. "Peregrinatio" este o calatorie muzicala in timp si in spatiu, cu povesti ce recreeaza atmosfera comediantilor si a trubadurilor ambulanti de alta data. Cantece din secolele XIII-XVIII, culese din Spania, Franta, Italia, Suedia, Ungaria si Romania, aduc in fata micilor spectatori muzica si poezia truverilor medievali, trecand prin arta comediantilor Renasterii, pana la vechile traditii ale "paizanilor". Urmatoarele premiere cu trupa Truverii vor avea loc pe 18 si 19 noiembrie - "Omule! Pomule!" - si pe 16 si 17 decembrie - "Cantus Hibernus", in Salonul Mozart.

"Ceea ce fac Truverii este o recuperare si redescoperire a diversitatii culturale europene, adresandu-se tuturor oamenilor, de la copil la batran, indiferent de nationalitate sau conditii sociale. De fiecare data la concertele Truverilor, copiii au fost in primele randuri si s-au bucurat sa descopere ritmuri si povesti ce candva au fost adevarate, instrumente necunoscute si dansuri care le fac imaginatia sa zburde", declara Mihai Serghei Todor, interpret si fondator al grupului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele