Activitati pentru copii

#elevi nevoi animale #ziua internationala a animalelor

Cum ii invatam pe copii sa fie atenti la nevoile animalelor

In saptamana Zilei Internationale a Animalelor, sarbatorita in lume de peste 90 de ani la 4 octombrie, elevii si profesorii se vor bucura de activitati care se concentreaza pe grija pentru animalele de companie, organizate de ARPAC - Asociatia Romana a Producatorilor de Hrana pentru Animale de Companie, prin Caravana ABC-ul ingrijirii Animalelor de Companie in Scoala Ta.


In Bucuresti, in saptamana 3-7 octombrie, reprezentantii ARPAC, alaturi de un medic veterinar si echipa Clubul Cainilor Utiliari, vor organiza vizite in scoli pentru a marca importanta Zilei Internationale a Animalelor. In parteneriat cu Opera Comica pentru Copii, scolile din Bucuresti vor avea ocazia de a gazdui in perioada urmatoare o reprezentatie a piesei de teatru „Petrica si Lupul”, o lectie despre joaca, prietenie și empatie, care va avea premiera pe 8 octombrie.

Anul acesta, Ziua Internationala a Animalelor este sustinuta si de Teatrul Tandarica, ce va prezenta in aceasta perioada spectacole in care subiectul central sunt animalele.

 

Scolile din orasele in care se desfasoara programul educational derulat de ARPAC, care au raspuns pozitiv invitatiei de face parte din Caravana ABC-ul ingrijirii Animalelor de Companie, vor discuta despre ingrijirea animalelor de companie, vor organiza expozitii de fotografii si desene cu animale, expozitii de reciclare creativa sau concursuri de eseuri despre animale.

Asocierea ingrijirii animalelor de companie cu o piesa de teatru este poate cea mai buna modalitate de a-i face pe copii sa fie atenti la nevoile animalutelor. Ne bucuram ca anul acesta

debuteaza cu un parteneriat in care copiii sunt beneficiarii directi, avand in vedere ca in perioada urmatoare scolile vor gazdui reprezentatii sustinute de Opera Comica pentru Copii. Declara Gratziela Bahaciu, Secretar General ARPAC.

Scolile care doresc sa se inscrie in editia 2016-2017 a programului ABC-ul ingrijirii Animalelor de Companie isi pot manifesta interesul printr-un mesaj trimis la adresa contact@petabc.ro sau prin completarea formularului de inscriere disponibil aici.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente-pentru-tine-si-copilul-tau